Preview: Everton – Manchester United

16/10/2015 0 Od Javor

V posledních třech ligových zápasech Man U nedal na Goodison Parku gól. V minulé sezóně, která se Evertonu nepovedla, dostal trojku. Na řadě je po výhrách 1:0, 2:0 a 3:0 tedy vítězství o čtyři branky s čistým kontem.

Tak snadné to ale samozřejmě nebude. Jistě, všechny by nás tento výsledek potěšil, ale Účka jsou letos v tabulce (možná i překvapivě) vysoko a těžko čekat, že se opět trefí sváteční střelci jako Stones a McCarthy. A první odstavec tohoto preview ukončím jednou statistickou zajímavostí. Poslední domácí ligová prohra v zápase, který se hrál 17. října, se datuje do roku 1959.

Co za tým tedy budou zítra karamelky hostit? Jak jsem již naznačil, náš zítřejší soupeř je vysoko. Konkrétně třetí. Před sezónou přišla obrannou část týmu vyztužit dvojice Schneiderlin-Schweinsteiger, do útoku byl naopak koupený devatenáctiletý Martial. A tým začal docela šlapat, série těsných vítězství ho vynesla v tabulce hodně nahoru. Fanoušci brblali nad špatnými výkony, ale počítají se body a ty červení ďáblové mají (pravda, prohra ve Swansea se nečekala). Ale.. v posledním zápase před reprezentační přestávkou dostali na Arsenalu 0:3, čili trochu to bylo z hrušky dolů.

Everton ale taky odstartoval celkem slušně. Ano, výkon v derby byl všelijaký a hlavně prvních 20 minut byl strašný, ale bod je dobrý, ze sedmého místa ztrácíme na pátý Leicester (přímý postup z ligy do Evropské ligy) dva body a navíc příští týden končí náročný ligový start. Co si budeme povídat, od zápasů proti týmům jako Bournemouth, Sunderland či Aston Villa se body čekají přece jen více než proti trojici Liverpool – Man U – Arsenal. Ale to jsem trochu odbočil.

Další příjemné zprávy řekl na předzápasové tiskové konferenci manažer Martínez. Coleman se již uzdravil a bude hrát, velmi pravděpodobně nastoupí i Stones a třízápasový trest si odpykal Mirallas. Absence Bainese byla odhadnuta na další dva zápasy a spolu s Cleverleym již s týmem trénují. Španěl by tak měl mít kompletní kádr ještě před další reprezentační pauzou, která je za měsíc (a třeba Irové vyplní zápasy play-off o postup na ME). Těmi dlouhodoběji zraněnými jsou ještě Besić, Hibbert a Pienaar.

Manchesteru United se do sestavy vrací dvojice Rooney-Carrick, kteří tentokrát za reprezentaci nehráli. Rojo a Herrera si odnesli menší zranění z minulého utkání proti Arsenalu, není to nic vážného, ale určitě nebudou v základu. S otazníkem je start Schweinsterigera a kvůli zraněnému lýtku nebude hrát Young. McNair si poranil játra a také bude chybět.

Utkání vysílá přímým přenosem stanice Digi sport 1.

Co: Everton FC – Manchester United FC, 9. kolo Premier League
Kdy: 17. 10. 2015 od 16:00 SEČ
Kde: Goodison Park, Liverpool (kapacita: 40 157)
Rozhodčí: Jonathan Moss