Everton – Manchester United 0:3

19/10/2015 0 Od Javor

Hráči Evertonu měli nepochybně v hlavě smrt Howarda Kendalla. Uctít jeho památku nejlepším možným způsobem, tedy vítězstvím, se jim nepodařilo.

Dvojice Stones-Coleman se již uzdravila, takže nastoupila v základu. Před Colemanem na pozici pravého záložníka tentokrát začal Lennon a Mirallas se po třízápasovém trestu vrátil do týmu, začal na lavičce. V týmu soupeře začal na lavičce Fellaini a Rooney nastoupil s kapitánskou páskou.

Ze začátku stojí za zmínku snad Schweinsteigerova střela nad po odvráceném trestňáku soupeře či neodpískané přidržení Lukaka Smallingem ve velkém vápně soupeře. Z dalšího útoku byl trestný kop Lukaka sražen zdí na roh. A poté padla první branka utkání. Herrerovu střelu ještě vyrazil Howard na roh, ale po něm se míč dostal ke Schneiderlinovi a ten přibližně z úrovně penalty amerického brankáře prostřelil – 0:1. A krátce poté bylo ještě hůře – po neúspěšné kombinaci Barkleyho s Naismithem přišel centr zleva od Roja, mezi Gallowaye a Jagielku si naběhl Herrera a hlavičkou k levé tyči zvýšil – 0:2. United zavěsili dvakrát během čtyř minut… Ještě k tomu dostal žlutou Coleman.

Do konce poločasu viděli diváci ještě jednu velkou šanci United. Rooney postupoval z úhlu na Howarda, ale jeho přihrávka na Martiala byla sražena a gólman zasáhl. Everton odpověděl střelou Barkleyho, kterou De Gea reflexivně kryl.

Do druhé půle oba celky udělali jednu změnu, Lingard vystřídal Matu a Koné Naismithe. Na jejím začátku viděli Schweinsteiger a Rojo žluté karty rychle za sebou. Krátce poté spálil velkou šanci Lukaku, když De Gea levačkou vykopl jeho dobře umístěnou střelu. Nedáš-dostaneš. Jagielkovu chybnou rozehrávku potrestal Rooney, který přehodil vybíhajícího Howarda – 0:3. Během této doby stihl De Gea krýt další dvě šance včetně reflexivního zákroku proti Barkleymu. Po další chybě Jagielky měl šanci opět Rooney, tentokrát Howard kryl.

Po žluté kartě pro Lukaka se pokračovalo ve střídání, Deulofeu nastoupil místo Lennona a Carrick za Schweinsteigera. V poslední čtvrthodině měli více ze hry hosté, střela Lingarda šla vedle, kličkovaná Martiala taky byla pěkná, ale k brance nevedla. Útočné snahy Evertonu skončily trestňákem Barkleyho nad, na posledních 10 minut Fellaini vystřídal Herreru a Lingard v 92. minutě špatně trefil zblízka míč po přihrávce Lingarda.

V utkání, kdy Everton ani nebyl moc přehrán, tak vyhráli efektivnější hosté.

Branky: 18. Morgan Schneiderlin, 22. Ander Herrera, 62. Wayne Rooney
ŽK: 22. Séamus Coleman, 70. Romelu Lukaku – 50. Bastian Schweinsteiger, 52. Marcos Rojo
Everton FC: Tim Howard, Séamus Coleman, John Stones, Phil Jagielka, Brendan Galloway, James McCarthy, Gareth Barry, Aaron Lennon (73. Gerard Deulofeu), Ross Barkley, Steven Naismith (46. Arouna Koné), Romelu Lukaku
Manchester United: David de Gea, Matteo Darmian, Phil Jones, Chris Smalling, Marcos Rojo, Morgan Schneiderlin, Bastian Schweinsteiger (74. Michael Carrick), Ander Herrera (81. Marouane Fellaini), Juan Manuel Mata (46. Jesse Lingard), Wayne Rooney, Anthony Martial
Rozhodčí: Jonathan Moss
Diváci: 39 553