Preview: Arsenal – Everton

23/10/2015 0 Od Javor

Po třígólovém přídělu od Úček jede Everton na sever Londýna. Na hřišti Kanonýrů dvacet let nevyhrál. Podaří se konečně tuhle nelichotivou šňůru zítra přetrhnout?

Říjnový ligový program zakončují karamelky těžkým zápasem. Výhoda je v tom, že to je poslední utkání ligového startu, kdy hrajeme se špičkou tabulky, v listopadu bychom již měli jít nahoru. Nicméně načasování je nešťastné/špatné, Arsenalu se v lize daří (je druhý s dvoubodovou ztrátou na první Manchester City) a psychika Evertonu po minulém utkání není kdovíjak vysoko. Naproti tomu Gunners porazili v úterý Bayern…

Co s tím tedy? Povzbuzením je zdravotní stav kádru. Oviedo v týdnu odehrál celý zápas za jednadvacítku a Pienaar s Cleverleym poločas. Ač Angličan jistě nebude v základu, tak jeho nominace na lavičku by nebyla překvapením. Čtveřice Baines-Besić-Hibbert-McGeady pokračuje úspěšně ve své rekonvalescenci.

Arsenalu bude kvůli zraněním chybět pětice Ospina-Ramsey-Rosický-Welbeck-Wilshere. S otazníkem v základu je pozice hrotu, kvůli únavě byl v posledním zápase střídaný Sánchez, je tak možné, že začne Giroud.

Utkání vysílají přímým přenosem stanice O2 sport a Digi sport 1.

Co: Arsenal FC – Everton FC, 10. kolo Premier League
Kdy: 24. 10. 2015 od 18:30 SEČ
Kde: Emirates Stadium, Hornsey Road, Londýn (kapacita: 60 272)
Rozhodčí: Lee Mason