Preview: Everton – Sunderland

30/10/2015 0 Od Javor

Návrat na vítěznou vlnou by se hodil. Soupeř je jeden z nejlehčích – o záchranu hrající Sunderland. Čekám povinné vítězství.

Po úterním postupu přes Norwich do čtvrtfinále Ligového poháru nás čeká návrat k ligové realitě. Hráči si čtvrteční účastí na pohřbu Howarda Kendalla splnili svou společenskou a klubovou povinnost a snad už se teď jejich myšlenky definitivně budou k míči kulatému upírati.

Sunderlandu se nedaří. Důkazem toho je, že vyhodil manažera Advocaata již na začátku října. Nahradil ho milovník nakopávané na jednoho hrota a bývalý manažer Boltonu a West Hamu Allardyce. Tomu se podařilo minulý zápas vyhrát, v prestižním utkání o nejlepší tým severovýchodu porazil Newcastle 3:0. Nicméně oba týmy jsou na sestup (spolu s Aston Villou, která už taky vyhodila Sherwooda). Snad jen připomenu tu zajímavost, že jedním z nejúspěšnějších manažerů klubu je bývalý hráč Evertonu Peter Reid (strávil tam 7,5 roku) a v kádru je i odchovanec Toffees Rodwell.

Co se týká zranění, tak jsou na tom hosté takto: trojice Borini-Matthews-Rodwell se už se svých zranění nohy a kotníku vyléčila a měla by být k dispozici, přinejhorším na lavičce. K dispozici naopak nebude stoper O´Shea (stehno) a Kaboul s Toivonenem (oba tříslo).

Evertonu začíná život bez kapitána Jagielky (koleno), dnes s týmem začali trénovat Baines a Besić, ale na nominaci k zápasu to ještě asi nebude. Coleman má žaludeční problémy, lze očekávat, že v základní sestavě nastoupí Browning. Marody jsou ještě Hibbert (koleno) a Pienaar (stehno). Po odpykání jednozápasového trestu se do sestavy vrací Barry a bude zajímavé sledovat, zda na levé obraně nastoupí Galloway nebo již uzdravený Oviedo. Ten zvládl v úterním zápase proti Norwichi bez zranění odehrát 120 minut.

Utkání vysílá přímým přenosem stanice Digi sport 1.

Co: Everton FC – Sunderland AFC, 11. kolo Premier League
Kdy: 1. 11. 2015 od 14:30 SEČ
Kde: Goodison Park, Liverpool (kapacita: 40 157)
Rozhodčí: Andre Marriner