Preview: West Ham United – Everton

06/11/2015 0 Od Javor

Sobotní domácí létají neobvykle vysoko. Léčba Bilićem evidentně funguje. Najdou na ně zítra karamelky recept?

Hammers jsou jedním z příjemných překvapení sezóny. Ne natolik jako Leicester, který je třetí, ale šesté místo po jedenácti zápasech pamatují možná tak prabáby našich pradědů. Navíc šlape útok – mít přesně dvě vstřelené branky na zápas, to bych čekal od lepších týmů. (Lepší střelce má jen Manchester City a Leicester.)

Do klubu přišel před sezónou nový manažer. A je to člověk, kterého dobře znají i v Goodison Parku. Slaven Bilić odehrál za Toffees dvě sezony a na předzápasové tiskové konferenci se netajil tím, že je to pro něj speciální zápas. Navíc se mu podařilo přivést Dimitrije Payeta, francouzského útočného záložníka. Ten podepsal v Londýně pětiletou smlouvu s roční opcí a z pozice podhrota má velký vliv na útočný projev týmu.

Zajímavé jsou výsledky. Bilićův tým je totiž Jánošíkem – bohatým bere a chudým dává. Zatím co výhry na hřištích Liverpoolu, Arsenalu a Manchesteru City překvapily kladně, tak prohry s Bournemouthem a Watfordem (o remíze s Norwichem nemluvě) překvapily záporně. A sebevědomí by po prohře právě s Hornets, což byl poslední zápas, by Hammers mít nemusely.

Kdo si ale vyloženě mne ruce, že opět bude hrát proti tomuto soupeři, je Lukaku. Jde pro něj o nejoblíbenějšího soupeře, vstřelil proti němu nejvíce svých ligových branek. Ten samozřejmě v sestavě chybět nebude a lze důvodně předpokládat, že oproti základní sestavě z minulého zápasu dojde k jedné změně. Ta je vynucená, Ovieda zraněný přitahovač stehenního svalu nepustí do hry na tři týdny a tak opět vyběhne k mači od začátku na levé obraně Galloway.

Když už jsem u levé obrany a zraněných, tak přináším dobrou zprávu. Baines, Besić a Cleverley již podstupují s týmem plný trénink a po reprezentační pauze by měli být k dispozici pro první střetnutí proti Aston Ville. Nicméně zítra je ještě brzy (i když osobně by mne nominace aspoň Bainese na lavičku nepřekvapila). Konkurence za dva týdny přibude i Colemanovi, Hibbert za dva týdny také bude připraven k utkání. Nebylo zveřejněno, kdy bude Pienaar, snad ale do konce měsíce.

U domácích se vrací Reid a Ogbonna. Song (kotník), Obiang a Sakho (oba mají problémy se stehnem) hrát nebudou. To pravděpodobně znamená, že exrs Carroll bude v základní sestavě. Je možné, že bude hrát Valencia, o jeho startu se rozhodne před zápasem.

Everton na West Ham vyloženě umí. Bylo by dobré to prokázat i zítra. Utkání vysílá stanice Digi sport1 ze záznamu od 20:35.

Co: West Ham United FC – Everton FC, 12. kolo Premier League
Kdy: 7. 11. 2015 od 16:00 SEČ
Kde: Boleyn Ground, Green Street, Londýn (kapacita: 35 016)
Rozhodčí: Paul Tierney