Preview: Middlesbrough – Everton

30/11/2015 0 Od Javor

Snaha o napravení výsledku na jihu bude pokračovat na severu. Čeká nás čtvrtfinále Ligového poháru na hřišti druholigisty.

V Bournemouthu se ztratilo, v Middlesbrough by se mělo získat. Ale pozor! Ač nás čeká druholigový tým, tak jde o špičku a někteří tvrdí, že ač na rozdíl od Sunderlandu a Newcastlu nehraje první ligu, tak jde na Wearside o momentálně nejlepší tým. O tom si hráči a fanoušci Evertonu budou moci udělat obrázek zítra. Čeká nás důležité utkání, o tom není diskuse.

Zítřejší soupeř je ve druhé lize druhý a pravidelně za něj nastupuje v základní sestavě stoper Kalas (ač jako pravý obránce). Osm zápasů doma neprohráli, z toho pouze jedna remíza a v minulém kole Ligového poháru vyřadili na penalty Manchester United na Old Trafford. Mezi opory patří exRS Downing a útočník/krajní záložník Nugent. Tým je tedy v pohodě a docela šlape. Chybět bude dvojice Baptiste (zlomená noha) a Williams (přetržená Achillova šlacha).

A jak je na tom zdravotně Everton? McCarthy (tříslo) a Barry (holeň) utrpěli drobná zranění. Ir byl střídán, Angličan dohrál zápas. Ačkoliv nad jejich startem visí otazník, tak spíše hrát nebudou. A samozřejmě bude chybět pětice Jagielka – Hibbert – Browning (všichni tři koleno) – Oviedo – Pienaar (oba přitahovač stehenního svalu). Zároveň Martínez oznámil, že Robles bude v základní sestavě a dostane se i na Bainese. Sestava by tedy mohla vypadat nějak takto:

Robles – Baines, Stones, Mori, Coleman – Gibson, Cleverley – Lennon, Barkley, Mirallas – Lukaku.

Co: Middlesbrough FC – Everton FC, čtvrtfinále Ligového poháru
Kdy: 1. 12. 2015 od 20:45 SEČ
Kde: Riverside Stadium, The Leeway, Middlesbrough (kapacita: 34 742)
Rozhodčí: Roger East