Preview: Everton – Crystal Palace

06/12/2015 0 Od Javor

Londýnský tým dvakrát za sebou vyloupil Goodison Park. Je třeba mu v tom potřetí v řadě zamezit.

Je to tak – Crystal Palace máme co vracet. Což o to, porážka z minulé sezóny tolik nemrzí, bo jsme fakt nehráli o poháry, ale ta z předloňské opravdu zabolela. Zabránila nám umístit se na čtvrtém místě… Pondělním hostům se docela daří, v aktuální tabulce jsou na osmém místě, tedy tři příčky a jeden bod před Evertonem. Na Merseyside přijíždí po výhře 5:1 nad Newcastlem určitě s odhodláním neprohrát.

U Evertonu je nálada trochu lepší, průšvih z Bournemouthu (dáte-li na 2:3 v 95. minutě, tak zápas je nutné vyhrát!!) byl vyžehlen dobrým výkonem ve čtvrtfinále Ligového poháru v Middlesbrough. Tentokrát se vedení 0:2 podařilo udržet a v lednovém semifinále čeká Manchester City. Již v tomto zápase nehrál McCarthy a nad jeho startem zítra večer visí otazník. Osobně si myslím, že riskován nebude, nabízí se tak varianta stáhnout k Barrymu Barkleyho. Uvidíme. Každopádně se do branky vrátí Howard a Baines také nastoupí. Nicméně jeho kondice není na velkou část zápasu, takže opět začne na lavičce, tudíž se dá čekat Galloway na levé obraně v základní sestavě. Operaci kolene podstoupil Browning, hned tak tedy nebude. I nadále bude chybět čtveřice Oviedo-Hibbert-Jagielka-Pienaar.

Za Crystal Palace nenastoupí Zaha, který si odpykává karetní trest. K dispozici není křídlo Sako, kterého zradil přitahovač stehenního svalu. Problémy se stehnem má i Gayle, ale jeho start je možný a určitě nebude Appiah, který si přetrhl přední zkřížený kolenní vaz.

Utkání vysílají přímým přenosem stanice Digi sport 1 a O2 sport.

Co: Everton FC – Crystal Palace FC, 15. kolo Premier League
Kdy: 7. 12. 2015 od 21:00 SEČ
Kde: Goodison Park, Liverpool (kapacita: 40 157)
Rozhodčí: Craig Pawson