Preview: Norwich City – Everton

11/12/2015 0 Od Javor

Karamelky tentokrát obstarají televizní předehrávku. Soupeřem jim ve východní Anglii bude tým Norwiche. Čeká se dovoz tří bodů.

Je to tak – kanárci hrají o sestup a momentálně je po patnácti kolech od sestupu dělí jen lepší skóre. Těm se v lize nedaří a naposledy se klub radoval z vítězství před měsícem, když porazili Swansea. Z posledních tří ligových zápasů mají jeden bod.

Norwich a Everton spolu již v této sezóně hráli. V osmifinále Ligového poháru. Na Goodison Parku se radovali domácí, když svého rivala zdolali až na penalty. Everton je na tom s ligovou formou trochu lépe, ale pět bodů z devíti možných taky není na kdovíjaké chlubení. A proti Eagles v minulém zápase se mělo vyhrát. Výsledkem průměrné formy je tak průměrné umístění, konkrétně devátá příčka. Vánoční program je tradičně náročný, je načase začít se posouvat tabulkou směrem vzhůru.

Co se týká zranění, tak tam neuní u Evertonu nic nového, o startu McCarthyho se rozhodne před utkáním, zřejmě ale nebude riskován jeho start. A i nadále bude chybět pětice Browning-Hibbert-Jagielka-Oviedo-Pienaar. Kapitán by se mohl vrátit na zápas proti Newcastlu, již začal trénovat. Norwich vítá zpět v sestavě Hoolahana, zraněné koleno nepustí do hry křídlo Jarvise. A manažer kanárků Neil se musí rozhodnout, zda zůstane v základní sestavě brankář Rudd či půjde zpět do základu bývalý hráč Evertonu Ruddy.

Utkání vysílají přímým přenosem stanice O2 sport a Digi sport 1.

Co: Norwich City FC – Everton FC, 16. kolo Premier league
Kdy: 12. 12. 2015 od 13:45 SEČ
Kde: Carrow Road Stadium, Carrow Road, Norwich (kapacita: 27 244)
Rozhodčí: Martin Atkinson