Norwich City – Everton 1:1

13/12/2015 0 Od Riči

Utkání dvou rozdílných poločasů přineslo bod pro obě strany. Všechny tři poslední ligová kola Toffees tak skončila remízou, jeden by snad až řekl, že sledujeme maření potenciálu.

Jedinou změnou v základní sestavě byl návrat Leigtona Bainese, nahradil mladého Gallowaye. James McCarthy se ještě nestihl uzdravit.

Everton v první půli dominoval, jednak se prezentoval aktivní a dynamickou hrou a poté domácí působili příliš v rukavičkách. Nedostupovali protihráče, nechávali jim příliš prostoru při kombinacích a v defenzivě kupili jednu hrubku za druhou. Po jedné z nich se míč odrazil k Lukakovi, jenž křižnou střelou minul.

Ale belgický forvard na gól dlouho nečekal. V 15. minutě mu do rozhozené obrany po rohovém kopu poslal přesný centr dvorný nahravač Deulofeu a Big Rom se trefil pošesté za sebou v lize – 0:1. Belgičan navíc za pár minut poslal do samostatného nájezdu Koného, proti němuž dobře vyběhl a zasáhl brankař Rudd. Everton dominoval a čekalo se, kolik přidá branek. V 39. minutě se do Colemanova centru opřel Baines a bombou nastřelil tyč.

Vzápětí Arouna Koné dobře napadal, jenže situaci opět zachraňoval včasným výběhem Declan Rudd. Do poločasové přestávky Romelu Lukaku dvakrát zakončoval po kličce do středu hřiště. V obou případech těsně minul a Everton odcházel do kabin s vědomím, že měl vést výraznějším rozdílem.

Domácí smazali náskok už v 47. minutě. A světe, div se, prosadili se z rohového kopu. Hlavičku Ryana Benneta dokázal Barkley na brankové čáře ještě odvrátit, ovšem míč dopravil do sítě důrazný Wes Hoolahan – 1:1. Canaries vyrovnání nakoplo, pravděpodobně pomohla i poločasová řeč manažera Alexe Neila. Rázem nepříjemně presovali a hýřili aktivitou. Za to hra Evertonu se totálně rozpadla. Podobný scénář se na Carrow Road stal před dvěma týdny, kdy suverénní Arsenal po přestávce úplně odešel. Bohužel to asi Martínezovi a spol. nikdy neřekl.

Tak či tak blíže k výhře měl Norwich, Cameron Jerome asi ještě doteď zpytuje svědomí, jak mohl z pěti metrů překopnout odkrytou bránu. Blues v druhé půli skoro nic nevymysleli, střídající Mirallas a Gibson rovněž nepřinesli změnu. Jen v ojedinělé příležitosti Barryho zblízka vychytal Rudd, a tak Evertonians odjeli zpět na Merseyside zklamaní.

Branky: 47. Wes Hoolahan – 15. Romelu Lukaku
ŽK: 90+2. Russell Martin Norwich City: Declan Rudd, Andre Wisdom (46. Ryan Bennett), Russell Martin, Sébastien Bassong, Martin Olsson, Gary O’Neil, Alexander Tettey, Nathan Redmond, Wes Hoolahan (84. Jonathan Howson), Robbie Brady, Cameron Jerome
Everton FC: Tim Howard, Séamus Coleman, John Stones, Ramiro Funes Mori, Leighton Baines, Tom Cleverley, Gareth Barry, Ross Barkley (76. Darron Gibson), Gerard Deulofeu (69. Kevin Mirallas), Arouna Koné, Romelu Lukaku
Rozhodčí: Martin Atkinson
Diváci: 27 027