Preview: Chelsea – Everton

15/01/2016 0 Od Javor

Ligový maraton na nikoho nečeká a řítí se dál. Proti dalším modrým již podruhé za týden, tentokrát v Londýně a již proti nástupci Mourinha, tedy Hiddinkovi.

Nové koště docela slušně mete. Hiddink byl jmenován dočasným manažerem, tedy do konce sezony, 19. prosince a od té doby neprohrál v pěti ligových zápase. Konkrétně je bilance 2 výhry a 3 remízy. No a po vítězství nad Scunthorpe ve třetím kole Anglického poháru se fanoušci těší na kolo čtvrté, kdy si zajedou buď na hřiště Northamptonu či na trávník bývalého Wimbledonu, který teď hraje pod názvem MK Dons.

Mírně zlepšená ligová výkonnost se odrazila i v tabulce – Chelsea je čtrnáctá a bezprostřední starosti se sestupem nemá. Nicméně Hiddink tvrdí, že hrozba sestupu je reálná. Faktem je, že utkání Chelsea-Everton obvykle nebývá zápas čtrnáctého s jedenáctým…

Oba týmy mají po zdravotní stránce kádr skoro kompletní, domácím bude chybět pouze dvojice Hazard (tříslo) – Falcao (stehno), u Evertonu v absenci pokračuje trojice Hibbert (koleno) – Coleman (stehno) a McCarthy (tříslo). Účast Cleverleyho byla odhadnuta na 50 % (lýtko), k utkání nebude nominovaný Naismith, který má problém s kotníkem. Je to škoda, skotská čtrnáctka se na Chelsea gólově specializuje. Fanoušky Evertonu těší zlepšená obrana, v posledních čtyřech zápasech tým inkasoval pouze dvakrát.

Co se týká sestav, tak na stoperu by za domácí mohl vedle Terryho hrát Cahill a nepřekvapilo by nasazení Kenedyho místo Pedra. U hostů jistě nebude v základu Osman a nabízí se hrát na ostré kraje, tedy Mirallase s Lennonem. Též by mohl dostat volno od začátku Jagielka, přece jen 3 zápasy během sedmi dnů můžou být pro jeho fyzickou kondici příliš.

Co: Chelsea FC – Everton FC, 22. kolo Premier League
Kdy: 16. 1. 2016 od 16:00 SEČ
Kde: Stamford Bridge, Fulham Road, Londýn (kapacita: 41 663)
Rozhodčí: Mike Jones