Preview: Everton – Swansea

22/01/2016 0 Od Javor

Ligový zápas proti Swans je svým způsobem předehrávka před důležitou odvetou v Ligovém poháru. Martínez říká, že opory šetřit nebude. Proti týmu na první nesestupové pozici je Everton velkým favoritem

Swansea je na tom špatně, již vyměnila po špatném startu manažera (Monk odešel, Guidolin přišel, asi měsíc vedl tým Curtis) a bude potřebovat na záchranu i body zvenku. Aspoň jeden by si jistě ráda odvezla i z Goodison Parku. Everton je na tom v lize přece jen lépe, ale chtěl by a měl by být výše. Toho se nedosáhne inkasováním vyrovnávacích branek v 95. a pozdějších minutách..

Pod novým trenérem se výsledky ale moc nezlepšily a porážka v Anglickém poháru od Oxfordu United, týmu ze čtvrté ligy, na náladě nepřidala. Nicméně mírný optimismus vlilo do žil vítězství v minulém ligovém zápase nad Watfordem. Everton se ale v lize taky hledá, uhrál tři remízy za sebou a poslední výhra byla před měsícem.

Zdravotně se ale domácí dávají dohromady, irská dvojice McCarthy a Coleman již absolvovala nějaké tréninky s týmem. Pokud by se nedostali na lavičku pro nedělní utkání, tak jistě budou k dispozici ve středu proti Manchesteru City. Manažer Martínez též sdělil novinářům, že Oviedovo střídání se nakonec ukázalo jako preventivní (nutno říci, že odchod ze hřiště na nosítkách tak nevypadal) a kostarický krajní univerzál je zcela k dispozici. Snad jediným seniorským hráčem, o kterém se neví, kdy se vrátí na hřiště, je pravý obránce Hibbert. K utkání asi nenastoupí Besić, má problém s přitahovačem stehenního svalu. Hosté přijíždějí s kompletním kádrem.

Utkání vysílají přímým přenosem stanice Digi sport 1 a O2 sport.

Co: Everton FC – Swansea City AFC, 23. kolo Premier League
Kdy: 24. 1. 2016 od 14:30 SEČ
Kde: Goodison Park, Liverpool (kapacita: 40 157)
Rozhodčí: Anthony Taylor