Preview: Manchester City – Everton

26/01/2016 0 Od Javor

Epizoda 6 3 manchestercitizenské trilogie – Billův návrat.

Síly tmavě modrých rebelů se po jednom útoku stáhly zpět v podstatě beze ztrát na svou základnu. Impérium temného šejka Mansúra a vykonavatele jeho rozkazů, lorda Pellegrina, se ale chystá tentokrát rebely zničit. Vědí, že musejí vyhrát, jinak… Navíc lze mluvit o výhodě domácího prostředí okolí, které znají důvěrně a lépe.

Evertonu se pro druhé utkání Ligového poháru vrací do sestavy stoper Jagielka a také nastoupí obvyklý pohárový brankář, tedy Robles. Uzdravil se záložník McCarthy a jistě do utkání zasáhne, nedělní utkání bez újmy zvládli Cleverley a Pienaar, určitě budou nominováni aspoň na lavičku. Naopak do kolonky ztráty musíme knihovat dvojici Bešić (přitahovač stehenního svalu) – Mirallas (šlacha), bosenský záložník nastoupil evidentně nedoléčený a stehno nevydrželo. Zatím není známo, jak dlouho nebudou k dispozici. V pořádku je i Coleman. Jediný otazník visí nad obsazením levého záložníka, v základu bude zřejmě jeden z dvojice Koné-Cleverley. Osobně v nasazení Lennona nevěřím, stejně jako si myslím, že to bude Mori, kdo začne na lavičce (a ne Stones, jehož forma v poslední době je mizerná). A jo, opravdu je škoda, že se Toffees nepodařilo doma vstřelit třetí branku, když soupeře tak jasně přehráli.

Pellegrini na předzápasové tiskové konferenci potvrdil, že v brance opět nastoupí Caballero a pětice Bony-Kolarov-Kompany-Mangala-Nasri do utkání nezasáhne. První tři trápí zranění lýtka, druzí dva mají stejné zranění jako Bešić. Zmiňovat hvězdnou zálohu Citizens je nošení dříví do lesa a lze předpokládat, že na rozdíl od prvního zápasu budou hrát pořádně celé utkání, nikoliv 15-20 minut. Před Caballerem téměř jistě nastoupí dvojice Otamendi-Demichelis, jejíž kvality jsou, mírně řečeno, průměrné. Tudy by mohla vést cesta. Na hrotu jistě nastoupí Aguero, nepřekvapilo by vrácení Zabalety do základní sestavy, na křídlech Sterling a Silva? Uvidíme, každopádně domácí musí vyhrát a nejlépe pro ně aspoň o dvě branky.

To nás přivádí k postupové matematice. Domácí postoupí, když: vyhrají o dvě branky již po devadesáti minutách či vyhrají 1:0 po sto dvaceti minutách. Pokud by po dvou hodinách hry bylo skóre 2:1, o druhém finalistovi by rozhodovaly „pětky“. Hosté postoupí, když: vyhrají, remizují, prohrají o gól, když vstřelí aspoň dvě branky.

Utkání vysílá přímým přenosem stanice Nova sport 2.

Co: Manchester City FC – Everton FC, semifinále Ligového poháru, 2. zápas
Kdy: 27. 1. 2016 od 20:45 SEČ
Kde: City of Manchester Stadium, Ashton new road, Manchester, Anglie (kapacita: 47 726)
Rozhodčí: Martin Atkinson