Preview: Carlisle United – Everton

30/01/2016 0 Od Javor

Los čtvrtého kola Anglického poháru zavádí Everton až na severozápad této rozlehlé země, ke skotským hranicím. Poslední vzájemný zápas před šesti lety Everton zvládl vyhrát 3:1 (pravda, doma), hodilo by se repete.

Je 8. březen 1975. K ligovému zápasu přijíždí na Goodison Park QPR. Evertonu se gólem Latchforda z poslední minuty podaří vyhrát 2:1, zůstává na první pozici a mezi fanoušky se začíná skloňovat slovo titul. To přece musí klapnout, vždyť v následujících kolech karamelky hrají proti posledním dvěma týmům, Carlisle a Lutonu. A sedmnáctá Chelsea taky zrovna nebudí obavy.. No, nepovedlo se. Z těchto tří zápasů Everton uhrál jeden bod a nakonec skončil čtvrtý s tříbodovou ztrátou na první Derby County. V sezóně, kdy byl nejlepší z celé ligy na hřištích soupeřů… A jména sestupujících? Chelsea, Carlisle, Luton.

Zítřejšímu soupeři je zkrátka co vracet a bylo by samozřejmě dobré se chytit i herně, aspoň trochu, k tomu se váže psychika. Pro Carlisle je příjezd Evertonu samozřejmě zážitkem, tým z PL může přijet pouze v poháru a ještě se musí natrénovat los. Forma Evertonu je tu probíraná dost, jak je na tom tedy náš zítřejší hostitel? Upřímně, taky se nemá moc čím chubit. Momentálně hraje čtvrtou ligu a v minulém ligovém zápase nezvládli doma porazit poslední York. Třinácté místo nyní zabírají a jen tak pro zajímavost, pokud by hráli tento víkend ligu, tak proti Dag and Red, tedy týmu, který Everton z letošního Anglického poháru taky zná.

Za Carlisle jistě nenastoupí dvojice Joyce a Grainger, prvně jmenovaný má trest a druhý má zrakvený kotník. Everton bude bez trojice Besić, Hibbert a Browning, start Mirallase je s otazníkem, rozhodne se o něm před zápasem. V bráně jistě začne Robles, Coleman, McCarthy a Pienaar jsou v pořádku, mohou tedy nastoupit.

Utkání vysílá přímým přenosem stanice Nova sport 1.

Co: Carlisle United FC – Everton FC, 4. kolo Anglického poháru

Kdy: 31. 1. 2016 od 14:30 SEČ

Kde: Brunton Park, Warwick road, Carlisle, Anglie (kapacita: 18 202)

Rozhodčí: Lee Mason