Preview: Everton – Newcastle United

02/02/2016 0 Od Javor

Nedělní zápas byl pro Everton procházka růžovým parkem. Zítřek nás vrací k ligové realitě. A Straky jistě budou nějaký ten bod chtít ukrást…

Nejdříve stručně k poslednímu přestupovému dni. Everton opustili další dva hráči, McGeady šel hostovat do druhé ligy do klubu Sheffield Wednesday a McAleny bude pilovat své schopnosti v bývalém působišti manažera Martíneze, tedy Wiganu. Latics momentálně hrají třetí ligu. Ale přišla i jedna posila. Z Lokomotivu Moskva byl koupen senegalský útočník Omar Niasse. Stál nás 13,5 milionu, bude nosit čtrnáctku, kterou měl Naismith a podepsal smlouvu do roku června 2020. Oficiálně bude představen divákům zítra před zápasem či (a to spíše) během poločasové přestávky.

Novým zraněným je brankář Howard, včera si v tréninku poranil koleno. Oficiálně je s otazníkem, ale osobně by mne překvapilo, pokud by zranění kolene bylo vyřešeno zdárně během dvou dnů. Velmi pravděpodobně tedy nastoupí Robles, který se ligového startu dočká po dlouhé době. Určitě nebude hrát Bešić a pravděpodobně ani Mirallas, i když ten si fitness test zkusí. Belgický záložník by mohl být k dispozici v sobotu ve Stoke.

Newcastlu se během ledna podařilo koupit za 12 milionů liber Androse Townsenda z Tottenhamu a na hostování do konce sezony včera přišel útočník AS Řím Seydou Doumbia. Marodka hostů je výrazně větší, zcela určitě nebude hrát šestice Anita – Cisse – De Jong – Hadaria – Krul – Obertan. Mbabu a Sterry jsou s otazníkem a Tioté již trénuje, ale nemusí být nominován k zápasu. Naopak by měla být k dispozici dvojice Dummett a Colback. A právě Townsend by si měl odbýt zítra debut za čárové kódy. Doumbia čeká na vyřízení víza (pracovního povolení?), spíše hrát nebude.

Co: Everton FC – Newcastle United FC, 24. kolo Premier League
Kdy: 3. 2. 2016 od 20:45 SEČ
TV: přímým přenos Digi sport 2.
Kde: Goodison Park, Liverpool (kapacita: 40 157)
Rozhodčí: Craig Pawson