Howard odejde do USA

23/03/2016 0 Od Riči

Po aktuální sezóně Tim Howard ukončí svou desetiletou kariéru v Evertonu, čeká ho návrat do vlasti, kde bude působit v celku Colorado Rapids.

Účastník MLS potvrdil dohodu s 37 let starým brankařem, pro něhož si přichystal kontrakt na tři a půl roku. Za přestup pošle na Ostrovy částku okolo £1m.

Howard podepsal čtyřletou smlouvu v Evertonu po mistrovství světa 2014, v Brazílii patřil ke klíčovým oporám reprezentace Spojených států amerických v cestě do čtvrtfinále turnaje. V letošní sezóně ale přišel o post jedničky Blues a jelikož chce stát mezi tyčemi na MS 2018 v Rusku, zvolil návrat do USA. Zde by se mu mělo dostat pravidelného herního vytížení a bude více na očích trenérovi národního týmu Jürgenovi Klinsmannovi.

Sympatický gólman načal dekádu na Goodisonu v roce 2006, kdy přišel na roční hostování z Manchesteru United. Následující rok se hostování proměnilo v trvalý přestup a Howard doposud odchytal za Toffees celkově přes 400 zápasů s bilancí 115 čistých kont v lize a dokonce i vstřelené branky. Mezi zářím roku 2007 a březnem roku 2013 naskočil do všech 210 kol Premier League a stanovil tak rekord soutěže, co se týče série po sobě jdoucích zápasů za jeden klub.

„Evertonianem zůstanu po celý můj život. Vždy to bude můj tým, můj klub,” prozradil Američan na úvod. „Obětoval jsem opravdu mnoho, abych odehrál tolik duelů během desetiletého období, i proto budu navždy podporovat tento klub, který miluji.

Everton je fantastický, miluji ho a navždy budu jeho hráčem. Prožil jsem tu nádherných deset let. O nápadu změnit dres jsem mluvil s rodinou, Robertem i předsedou. Shodli jsme se, že nastal vhodný čas na přesun. Všichni podpořili mé rozhodnutí, navíc po celou dobu za mnou stáli a souhlasili s návratem domů.

Zůstává mi pár posledních měsíců, těším se na ně, budu však nadále tvrdě dřít a užívat si zbývající chvíle.

Cítím se tu jako doma, bude se mi stýskat. Dlouhou dobu jsem každý den potkával známé tváře, vybudoval jsem si mnoho skvělých pracovních vztahů. Na druhou stranu jsem nadšený přestupem do Colorada Rapids.“