Preview: Watford – Everton

07/04/2016 0 Od Riči

Vicarage Road servíruje střetnutí dvou celků bez formy z dolní poloviny tabulky. Popcorn do ruky, usaďte se a přeji příjemnou zábavu.

Toffees musejí začít vítězit, opravdu ihned. A při pohledu na nejbližší los bych si jen nerad představoval, co by následovalo s dalšími prohrami. V sobotu a ve středu jsou na programu dva výjezdy na hřiště soupeřů s prachbídnou formou – Watfordu a Crystal Palace.

Hornets odešli pokořeni v posledních čtyřech kolech v lize a také ze všech posledních deseti zápasů vyšli střelecky naprázdno hned šestkrát. Střelecké hody dvojice Odion Ighalo a Troy Deeney odvál podzimní vítr, na což doplácí celé mužstvo.

Na druhou stranu situaci v hrabství Hertfordshire nelze posuzovat jako kritickou. Watfordu se podaří udržet v Premier League, současných 37 nasbíraných bodů představuje jistotu brzké záchrany, čímž se splní předsezónní cíl. Navíc na dveře klepe překvapivé semifinále FA Cupu proti Crystal Palace. V prvním roce v Anglii se manažer Quique Sánchez Flores neuvedl věru špatně a v následujícím ročníku bude mířit ještě výše.

Při pohledu do Goodison Parku těžko přijít s novými závěry současné krize. V první řadě, a to platí i proti Watfordu, je třeba jezdit po zadku a tvrdě dřít, poté se může dostavit kýžený zvrat.

Na naučená prohlášení o lepších zítřcích fanoušci už nereagují, proto příjemně překvapila kritika do vlastních řad od Leightona Bainese. Levý obránce si stěžoval na chybějící chemii v týmu, čímž tak nepřímo sypal popel i na hlavu bosse. Avšak v Evertonu se kritika Martíneze nenosí (a již vůbec ne z úst samotného Boba), proto byl Baines povolán na kobereček. Španěl posléze vydal prohlášení, že přijal hráčovu omluvu a “hříšník“ si odpustí pro příště podobná slova… i když asi nebyla daleko od pravdy. Obrázek o atmosféře u Blues si každý udělá sám.

Co jiného? Začínají sílit spekulace o letním odchodu Romela Lukaka. Kanonýra chce údajně Real Madrid, Manchester United, Chelsea nebo PSG. Opravdu nemá cenu počítat s jeho setrváním v modrém dresu. No, aspoň bude slušně zaplacen.

Do základní sestavy se po vypršení disciplinárního trestu vrací Gareth Barry. Společnost ve středu zálohy by mu mohl dělat Mo Bešić, McCarthymu by aspoň pro jednou slušela lavička náhradníků. Uvidíme, zda Leighton Baines odnese své komentáře ztrátou místa, každopádně Bryan Oviedo čeká na šanci. Oumar Niasse se nedostal do ideální fyzické kondice ani po dvou měsících na Finch Farm, a tak si zimní posila klasicky střihne závěrečných 5-10 minut utkání.

Kvůli zranění nebudou hrát Hibbert, Browning a Osman. Domácí strana hlásí prázdnou marodku, nemocný Valon Behrami se stihne vyléčit.

Utkání vysílá ze záznamu stanice Digi sport 1 od 22:30.

Co: Watford FC – Everton FC, 28. kolo Premier League
Kdy: 09. 04. 2016 od 16:00 SEČ
Kde: Vicarage Road, Watford (kapacita: 21 577)
Rozhodčí: Kevin Friend