Watford – Everton 1:1

09/04/2016 0 Od Javor

Průměrný výkon a chvilka nepozornosti na konci první půle = na Merseyside se vracíme pouze s bodem.

Sestava Evertonu doznala jedné změny, Barry se po odpykání trestu vrátil do základní sestavy, místo mu uvolnil Cleverley, který se vrátil na lavičku. Domácí manažer Flores udělal více změn, ostatně po prohře 0:4 na Arsenalu se není co divit.

První vzrušení bylo možné zaznamenat v osmé minutě, Barkley nahrával na penaltu Deulofeuovi, ale přihrávku pokryl Britos. Následně viděl žlutou kartu Capoue za faul právě na Barkleyho. Everton měl více ze hry, i nějaký ten mírný tlak byl, ale trestné kopy byly pouze v bezpečných oblastech na hřišti, takže nebezpečí pro branku Watfordu neznamenaly. Pěknou střelou zpoza vápna se prezentoval domácí Jurado, Robles musel vyrazit míč na roh. Z protiútoku přímo z hranice velkého vápna vystřelil Deulofeu, Gomes se nepřekvapit nenechal a také Everton kopal roh, ze kterého nic nebylo. Poté zkusil štěstí Lukaku, ale to opravdu není obávaný střelec zdálky a střelou pět metrů vedle to potvrdil. Další střelu Barkleyho opět kryl Gomes, Ighalova hlavička šla vedle, stejný hráč o kousek dříve se těsně nedostal k zakončení po přihrávce zleva.

Celkový obraz hry zůstával nezměněný – Everton má tlak bez šancí, Watford občas udělá brejk. Nicméně krmě, kterou oba týmy vařily, byla opravdu dietní. Do konce poločasu bylo srovnáno na žluté karty, když McCarthy dostal žlutou za skluz na Deeneyho. A mohla to být i červená. Krátce poté byl nařízen trestný kop pro Watford za ruku právě irského zrzka, ale zde karta nepadla.

Přesto se diváci dvou branek dočkali. Britos si hrál s míčem místo odkopu na hranici velkého vápna, k míči se dostal právě napadající McCarthy a se zakončením neměl problém, poslal kulatý nesmysl po zemi ke vzdálenější tyči – 0:1! Watford ale srovnal okamžitě z protiútoku. Centr z rohu na zadní tyči si našel Holebas a jeho hlavička se odrazila do sítě od ramene Colemana – 1:1. Škoda, míč šel přímo na Roblese. Rohu domácích předcházelo nedorozumění Stonese a právě Roblese, když stoper zbytečně přihrával podél brankové čáry a brankář naprosto bez napadání míč jen odkopl právě na roh. Do šaten se tak šlo za remízového stavu, přičemž 40 minut nudy vystřídalo 5 hodně zajímavých.

Na začátku druhé půle došlo k prvnímu střídání, Guedioura nahradil Behramího v dresu domácích. Zajímavou akci předvedl Deulofeu, ale Lukakovi míč od kopaček odkopl Cathcart. Poté se dvakrát prezentoval Lennon, poprvé střelou vedle a podruhé musel jeho střelu krotit nadvakrát Gomes, když se Lukaku nebezpečně přibližoval. Na druhé straně si obrana musela stále dávat pozor na Deeneyho s Ighalem. Jurado zvládl odehrát hodinu, poté ho vystřídal Amrabat. V další šanci se objevil Deulofeu, ale nezvládl zpracovat přihrávku od Lukaka, moc si míč předkopl a bylo po šanci. Navíc pomezní špatně nechal praporek dole. V 65. minutě se dostal na hřiště Cleverley, když vystřídal Barkleyho. Everton pokračoval v tlaku, ale McCarthyho centr a Stonesův nákop byly věci, se kterými si Watford poradil. Velkou šancí ale pohrdl Lennon, když mu vtipnou patičkou přihrál Lukaku. Gomes se zaskvěl pěkným zákrokem, když míč vyrazil.

K posílení šancí na vítězství přišel na hřiště Mirallas, když vystřídal Deulofeua. Krátce poté naposledy vystřídali domácí, když zřejmě mírně zraněného Capoueho vystřídal Mario Suárez. Mezitím Jagielka se Stonesem pokryli nebezpečně nabíhajícího Ighalu. A málem to opravdu Mirallas vyhrál. Na Watsonovi si vynutil faul, jeho trestňák se od zdi odraziil jen k Lukakovi a ten z dorážky ve velké šanci přestřelil. V poslední minutě Mori vystřídal Jagielku, kapitán se lehce držel za stehno, když šel na lavičku. K zachránění bodu ještě musel Robles předvést dva zákroky. Watsonova střela byla tečována Stonesem a španělský brankář ji vyrazil na roh opravdu skvěle. Ighalova střele doprostřed brány, to byl pro změnu zákrok rutinní.

Co říci k celkovému výkonu? Snad jen jednu větu. Špatné to nebylo, ale tým si nevěří.

Branky: 45.+2. Holebas – 45.+1. McCarthy

Žluté karty: 13. Capoue, 90.+3. Ighalo (WAT) – 43. McCarthy

Watford FC: Gomes – Paredes, Britos, Cathcart, Holebas – Behramí (46. Guedioura), Watson, Capoue (82. Mario Suárez), Jurado (59. Amrabat) – Deeney, Ighalo

Everton FC: Robles – Coleman, Stones, Jagielka (90. Mori), Baines – Barry, McCarthy – Deulofeu (78. Mirallas), Barkley (65. Cleverley), Lennon – Lukaku

Rozhodčí: Kevin Friend

Diváci: 20 663