Preview: Crystal Palace – Everton

12/04/2016 0 Od Javor

Everton čekají v následujícím měsíci kvůli úspěšnému tažení Anglickým pohárem dvě dohrávky a jedna předehrávka. Právě ta je na programu zítra na hřišti dalšího jistého semifinalisty.

„Všechno nečeká blízko, tak nelítej nízko.. Tahle slova z velehitu Anny K. Nebe se dají interpretovat na oba soupeře. Aneb ještě před oběma semifinálovými zápasy pohárové soutěže je nutné se věnovat ligové rutině. A jak Orli, tak Karamelky se svým průběžným ligovým umístěním chlubit nemůžou, šestnáctý hostí čtrnáctého.

Budeme-li se chtít potěšit aspoň ligovou formu, tak nám rychle brzy spadne brada. Z posledních pěti zápasů má Crystal Palace 5 bodů a Everton dokonce 4 (navíc ta výhra byla na hřišti beznadějně poslední Aston Villy, o jejímž definitivním sestupu se zřejmě rozhodne v sobotu). Kdo viděl utkání ve Watfordu, tak ví, že se mělo vyhrát. To se ale nepovedlo a jistě i do Selhurst Parku přijedou fanoušci s transparentem “Martinez ven“.

V sobotním utkání musel kvůli zranění přitahovače stehenního svalu střídat kapitán Jagielka a mírně zraněné koleno má Barkley. Zatímco záložník je v pořádku a zítra nastoupí, byť možná ne v základu, tak stoper si tento týden odpočine, čili nebude určitě ani v sobotu proti Southamptonu. Příští týden čeká Everton náročné dvojutkání, ve středu se dohrává derby na Anfield Road a v sobotu je již zmiňované semifnále Anglického poháru. Mírně zraněný dokončil zápas i Cleverley, který střídal právě Barkleyho, jeho start je s otazníkem.

Za domácí určitě nebude hrát Adebayor, Chamakh (tříslo) a McArthur (kotník). Posledně jmenovaný je ale návratu hodně blízko, mohl by hrát za týden proti Manchesteru United.

Utkání vysílá přímým přenosem stanice Digi sport 1.

Co: Crystal Palace FC – Everton FC, 35. kolo Premier League (předehrávka)
Kdy: 13. 04. 2016 od 21:00 SEČ
Kde: Whitehorse Lane, Londýn (kapacita: 26 456)
Rozhodčí: Mike Jones