Dynamo Drážďany – Everton 2:1

29/07/2016 0 Od Javor

První chod v Německu byl dietní.

Everton opět nastoupil bez hroťáka. V zásadě by se ten systém dal popsat jako 4-4-2 s Deulofeuem a Mirallasem jako útočníky, ale doby, kdy tihle dva hráli hroťáky, jsou již několik let pryč (byť Mirallas má na svém kontě korunu krále střelců řecké ligy). Takže to klidně mohlo být 4-6-0:)

Byli to právě tihle dva, kteří se dostali do prvních příležitostí, skutečnou šanci pak měl právě Deulofeu. Postupoval sám na brankáře a zkoušel se trefit k bližší tyči, ale trefil ji. To běžela 10. minuta. Jenže.. opět se potvrdilo přísloví nedáš-nedáš-nedáš-dostaneš. Berko si naběhl do uličky a poslal do nebezpečného prostu přízemní centr, který uklidil do kysny ve skluzu Hauptmann – 1:0. Everton se následně pustil do zahazování šancí, Deulofeu neproměnil dvě )brankář Wiegers jednou rukou zasáhl, podruhé vystřelil vedle(, Stones hlavičkoval těsně nad. Přesto bylo do poločasu srovnáno. Kousek za hranicí velkého vápna byl Španěl faulován. Sám se postavil k trestňáku a srovnal střelou, která se otřela o dolní část břevna – 1:1.

Do druhého poločasu vystřídal Bešič Daviese. Everton pokračoval ve vytváření a zahazování šancí. Lennonova střela byla sražena na roh a Barkley přestřelil. Ten pak pěkně zakombinoval s Deulofeuem, ale k zakončení se nedostal. Velkou šanci neproměnil Mirallas, když po obehrání soupeře poslal míč těsně vedle vzdálenější tyče. Zákonitě přišel trest. Kousek za velkým vápnem se objevil s míčem Testroet a zatočil ho o vzdálenější tyč do branky – 2:1. Dowell vystřídal Stonese a málem srovnal, ale po centru Colemana i on hlavou vystřelil vedle. Domácí odpověděli střelou Steniaka zpoza vápna vedle pravé tyče. Ve zbytku zápasu již jen dostal Baines žlutou kartu za faul, Deulofeu donutil Wiegerse napadáním k urychlenému odkopu a ten samý hráč neproměnil nájezd na brankáře, když ho v 87. minutě trefil do hrudníku. Everton si tak z tohoto zápasu odnesl pouze jeden bod do turnajové tabulky za vstřelený gól.

Branky: 14. Hauptmann, 65. Testroet – 40. Deulofeu

Žlutá karta: Baines

Dynamo Drážďany: Wiegers – Wachs, Teixieira, Hartmann, Vayrynen, Lambertz, Müller, Ballas, Hilssner (46. Kutschke), Hauptmann (46. Testroet), Berko (46. Awassi).

Everton FC: Stekelenburg – Coleman, Mori, Stones (66. Holgate), Baines, Davies (46. Bešić), Gibson, Barkley (66. Dowell), Lennon, Deulofeu, Mirallas.

Nepoužití náhradníci: Robles, Hewelt, Oviedo, Galloway, Cleverley, McCarthy, Barry, Grant, Koné, Lukaku