Stones zamířil do ManCity

09/08/2016 0 Od Riči

Manchester City koupil Johna Stonese za neuvěřitelných £47,5m, čímž z něho udělal druhého nejdražšího obránce v historii. Jako náhradu si Everton vyhlédl Ashleyho Williamse ze Swansea.

22 let starý Angličan podepsal se City kontrakt na šest let a stal se již osmou posilou nového manažera Pepa Guardioly. Právě možnost hrát pod španělským trenérem a šance bojovat o trofeje Stonese hnaly za přestupem do Manchesteru.

Oficiální stránky Everton zveřejnily pouze krátkou zprávu o zkompletování přestupu v hodnotě rekordní sumy za hráče, jenž během tří sezón na Goodison Parku nastoupil k 95 utkáním.

Stonese přivedl za £3m z Barnsley v lednu roku 2013 tehdejší boss David Moyes. Barnsley nyní zinkasuje v rámci podílu z dalšího prodeje sumu mezi £7m a £9m.

Talentovaný obránce podal žádost o přestup loňské léto, kdy kolem něj kroužila Chelsea. Ta se dokonce vytasila s nabídkou v hodnotě £40m, ze strany Toffees ale byla odmítnuta. Stones posléze odehrál ročník v modrém dresu, a přestože se nevyvaroval individuálních chyb, s přístupem z jeho strany problém nebyl. Nyní se mu jen těžko divit, že ho žene touha hrát pod Guardiolou, který z něho může udělat stopera nejvyšších kvalit.

Částka £47,5m se po aktivování bonusů potenciálně vyšplhá až na £50m. Přesně tolik utratila Paris St-Germain za David Luize v roce 2014, nejdražšího obránce světa. Jen pro srovnání – nejdražší anglický fotbalista je Raheem Sterling, Citizens za něj vyplatili Liverpoolu £49m.

Média v čele s BBC potom informují o náhradě za Stonese. Swansea City údajně přijala nabídku £12m za Ashleyho Williamse. Velšan prý dnes podstoupí zdravotní prohlídku na Finch Farm a poté se celý obchod uzavře.