Everton přivedl Williamse

10/08/2016 0 Od Riči

Toffees získali do svých řad avizovanou posilu, ze Swansea příchází Ashley Williams za nezveřejněnou částku, v kuloárech odhadovanou na £12m.

V srpnu 32 let starý stoper podepsal na Goodison Parku smlouvu na tři roky. Důvod jeho angažování jasně vysvětlil manažer Ronald Koeman: Cílili jsme po silném hráči do středu obrany, hráči, který je adaptovaný na Premier League. Ashley naše požadavky perfektně splňuje.

Jedná se o zkušeného fotbalistu, podobný typ jsme potřebovali do mužstva. Navíc zastane pozici lídra, jak předváděl ve Swansea a rovněž v národním týmu.

Velšský reprezentant zanechal u Swans výraznou stopu. V celku z Liberty Stadium nejprve zakotvil na krátkodobé hostování ze Stockport County, aby se o několik týdnů později a postupu z League One do Championship upekl trvalý přestup. Williams nakonec oblékal bílý dres po osm let, nastoupil k 319 zápasům, slavil postup do Premier League a nosil kapitánskou pásku.

Ač rodák z anglického Wolverhamptonu, kapitánskou pásku navléká také v národním výběru Walesu, jehož reprezentuje kvůli dědovi. S Dragons na začátku léta zažil krásný příběh, když zarputilý výběr dokráčel až do semifinále mistrovství Evropy ve Francii. Williams odehrál všech šest střetnutí a patřil k oporám.

Důrazný obránce, vysoký 183 centimetrů, podal po úspěšném šampionátu žádost o přestup, Swansea zprvu odmítala prodej. V minulém týdnu smetla ze stolu nabídku Blues ve výši 10 milionů liber, v úterý však předseda Huw Jenkins se zaťatými zuby povolil a souhlasil s o dva miliony vylepšeným návrhem.

Everton je velký klub s úžasným manažerem, světovou legendou ve fotbale,” prohlásil na úvod Williams. Věřím, že kroky klubu směřují správným směrem, toužím být součástí cesty.

Těším se, až vyběhnu na hřiště v Goodisonu. Vždy jsem si užíval zápasy na zdejším stadionu, rád si vyslechnu hlučné ochozy z pozice domácího hráče.

Fanoušci ode mě mohou očekávat čestné chování, tvrdou práci, budu za něj a Everton bojovat. Nejsem bez chyb, nicméně se řídím nejlepšími úmysly a na trávníku odevzdám vše.