Preview: Sunderland – Everton

10/09/2016 0 Od Javor

První televizní zápas pro Everton v této ligové sezóně – a hned v hlavním vysílacím čase. Při výjezdu na severovýchod země potkají karamelky známé tváře. Hlavním cílem snažení bude samozřejmě přivézt tři body, a tak pokračovat ve skvělém startu. Nemělo by to býti nic neřešitelného, domácí ještě v lize nevyhráli a jsou na předposledním místě.

Sunderland v minulé sezóně opět hrál o sestup a jako obvykle se zachránil (na rozdíl od svých největších rivalů z Newcastlu). Tentokrát se ale děly změny v létě. Jaké? Novým manažerem klubu se stal bývalý manažer Toffees. Nyní jistě vědí i jiní, než modří, že píšu o Moyesovi. Ten má se zachraňováním klubů v lize zkušenosti. Ale jak již píši v perexu, start nevyšel, mírně řečeno.

Co se tedy stalo na hráčské frontě? I rozhlédl se ryšavý Skot a zjistil, že dva jeho bývalí hráči nemají smlouvu (třetím do party je Rodwell, ale v jeho přestupu nemá prsty, toho zdědil jako součást kádru). Je jistě pouze shodou náhodných okolností, že oba oblékali dres Evertonu v době, kdy tam působil:-))) Anichebe a Pienaar na laso ze Sunderlandu kývli, pokračují tak v kariéře v PL. A že zrovna v útoku tlačí Rokerites bota, se ví. Dlouhodobá bolest.. Nigerijský hroťák ale nabírá kondici a zřejmě v pondělí nebude ani na lavičce. Posílání míčů do Stekelenburgovy sítě tak bude mít na starost Defoe a pozor si musí dát obrana Evertonu i na šikovného záložníka Januzaje, který v klubu hostuje z Man U.

Vyloučen je start Mannoneho (loket), Larssona (koleno), Cattermolea (kýla) a Boriniho (tříslo). Pokračovat v kariéře, která je na startu, může Denayer a Kirchhoff již také vyléčil své zraněné stehno.

Během týdne přišly do Evertonu dvě dobré zprávy. Lukaku si posílil střelecké sebevědomí dvěma trefami v reprezentaci do sítě Kypru (Belgie vyhrála 3:0, čímž udělal jistě radost i svému národnímu nadřízenému Martinezovi) a Coleman se již také uzdravil, dokonce dělal irské reprezentaci kapitána při utkání v Srbsku, odkud hráči zeleného ostrova přivezli cennou remízu 2:2. Obrana by tak mohla nastoupit v nejsilnějším složení, což by jistě znamenalo, že Holgate si sedne od začátku na lavičku.

A koho budou Toffees postrádat? Určitě nebude hrát McCarthy, kterému muselo být operováno tříslo. Délka jeho absence je odhadnuta na celé září. Jeho budoucnost v Evertonu je ale nejistá, spekulovalo se o jeho hostování v Crystal Palace. Uvidíme… Dlouhodobě mimo hru je Bešić, naopak už se uzdravili Cleverley a Gibson. Samozřejmě může ke svému debutu za Everton nastoupit Valencia.

Utkání vysílá přímým přenosem stanice Digi sport 1.

Co: Sunderland AFC – Everton FC, 4. kolo Premier League
Kdy: 12. 9. 2016 od 21:00 SEČ
Kde: Stadium of Light, Portobello Lane, Sunderland (kapacita: 49 000)
Rozhodčí: Mike Jones