Preview: Everton – Middlesbrough

16/09/2016 0 Od Javor

Šestistý zápas Garetha Barryho v lize bude sledovat vyprodaný stadion. Zároveň se tak uzavře první ze dvou dvojbojů proti týmům ze severovýchodní části země.

Kdyby někdo před sezónou řekl fandům Evertonu, že po čtvrtém kole budou třetí, navíc jen s o jeden gól horším skóre za druhým, tak by si poklepali na hlavu a pak by mu utrhli obě ruce. Je to ale sladká současná ligová realita a pozdravujeme Dzigu Vertova.

Svěřenci Aitora Karanky jsou nováček. Ten má obvykle dvě ambice. V klidu se v lize zachránit a když se povede dojít daleko v pohárech, tak jen dobře. Poháry ještě nezačaly, severovýchodní červení přijždí do Goodison Parku jako devátý kolektiv tabulky s hezky symetrickým skóre 4:4. Minulou sezónu pomáhal vykopat postup český stoper Kalas, který tam hostoval z Chelsea (to musela být snadná domluva, Karanka dělal Mourinhovi asistenta, když byl v Realu Madrid). Ta ho pro tu letošní poslala pár metrů vedle do stejné soutěže hrát za Chalupáře.

Kdo jde do zápasu jako favorit, je jasné. Karamelky jsou doma a jistě budou chtít, zvlášť při současné formě, poskočit ještě výše. Utkání v Sunderlandu ve druhé půli vyšlo náramně, pomohla i dobrá střídání od Koemana a špatná od Moyese. Plus nezapomínejme, že střelecké sebevědomí Lukaka bude slušné.

Absentéři Evertonu jsou stále stejní, jsou jimi Gibson, Bešić a McCarthy. Tvrdé vyjádření měl na předzápasové tiskové konferenci Ronald Koeman na adresu Cleverleyho. O něm řekl, že je již zdravý, ale z výkonnostních důvodů se nevejde do osmnáctky, která je nominována k zápasu. V ní naopak může být poprvé Enner Valencia (byť je samozřejmě jasné, že by začal na lavičce).

Hosté přivedli před sezonou na hostování z Valencie Álvara Negreda, což je v současnosti rozhodně jejich největší gólová hrozba. Určitě jim bude chybět dvojice Leadbitter (kýla) a Fabio (koleno), o startu Stuaniho (tříslo) a Rhodese (koleno) se rozhodne před zápasem. Povinnou kolonku „bývalý hráč Evertonu“ zde zastupuje záložník Adam Forshaw.

Utkání vysílá přímým přenosem stanice Digi sport 1.

Co: Everton FC – Middlesbrough FC, 5. kolo Premier League
Kdy: 17. 9. 2016 od 18:30 SEČ
Kde: Goodison Park, Liverpool (kapacita: 40 157)
Rozhodčí: Lee Mason