Preview: Everton – Norwich City

19/09/2016 0 Od Riči

V repríze loňského podzimního Ligového poháru druhý tým Premier League přivítá druhý tým Championship. Postup se očekává od prvoligisty, ač bude postrádat útočné eso Romela Lukaka.

Ronald Koeman byl dotázán, zda po povedeném startu do sezóny Everton cílí na mistrovský titul. Novinářům se dostalo strohé a jasné odpovědi: „Ne, a byl bych blázen, kdybych odpověděl jinak. V lize jsou kvalitnější týmy.” Manažer vidí reálnější šance na vavříny v FA Cupu či právě EFL Cupu, i proto v úterý hodlá postavit silnou sestavu.

Odpočine si Romelu Lukaku, který si z víkendu odnesl zranění palce na noze, nicméně na sobotní výjezd do Bournemouthu bude připraven. Kanonýra zastoupí novic Enner Valencia, jak potvrdil Koeman, jenž ohledně případných dalších změn zůstal tajemný. Prý nerad sahá do dobře fungujícího mužstva, na druhou stranu menší rotaci nevyloučil a naopak zdůraznil, že pokud náhradníci nevyužijí šanci, v budoucnu se budou jen těžce opět probojovávat do základní XI. Výzva možná směřovala k Oviedovi, kterému se nepovedl poslední zápas EFL Cupu, nebo k Deulofeuovi? Španěla zatím svými výkony převyšují Mirallas a Bolasie. Z lavičky náhradníků by se na hřiště dále rádi podívali Robles, Funes Mori, Cleverley a Lennon.

Zdravotní problémy do hry nepustí zmiňovaného Lukaka a dlouhodobé marody Bešiće, McCarthyho, Browninga, Penningtona a také Darrona Gibsona. Gibson podstoupil operaci slabin a chybět bude tři týdny. Chápe někdo, proč je tento hráč stále na výplatní pásce Evertonu? Mladíci Walsh, Dowell a Davies odehráli celé utkání za výběr U23 při výhře 5:0 nad Arsenalem (střelci 2x Dyson, Walsh, Dowell a Niasse) v pondělí večer, a tak nelze očekávat jejich nasazení na druhý den.

Canaries udrželi kádr pohromadě i přes sestup z Premier League, z klíčových postav přišli pouze o Nathana Redmonda. Talentovaný, ale rovněž prověřený křídelník přestoupil za rekordních £11m do Southamptonu. Manažer Alex Neil sice nepřivedl kýženou posilu do útoku, když vytouženého Rosse McCormacka nakonec ulovila Aston Villa, přesto se od úvodu ročníku Norwich drží na čele druhé ligy. Aktuálně tahá sérii tří výher.

Neil se soustředí hlavně na ligu, avšak odmítá vypustit výjezd na Merseyside. Příležitost by měli dostat mladíci a rovněž bývalí Blues John Ruddy a Steven Naismith, zranění jsou záložníci Jarvis a Tettey. Norwich se bude snažit vylepšit rok starý výsledek z Goodisonu, kdy v 4. kole Ligového poháru vypadl po penaltovém rozstřelu.

Everton: Stekelenburg, Robles, Coleman, Holgate, Williams, Jagielka, Funes Mori, Oviedo, Baines, Gueye, Barry, Cleverley, Mirallas, Barkley, Bolasie, Lennon, Koné, Deulofeu, Valencia.

Norwich City: McGovern, Ruddy, Bassong, Bennet, Klose, Martin, Olson, Pinto, Thompson, Whittaker, Brady, Canós, Dorrans, Hoolahan, Howson, McGrandles, Mulumbu, Pritchard, Jerome, Lafferty, Murphy, Naismith, Oliveira.

Co: Everton FC – Norwich City FC, 3. kolo EFL Cup
Kdy: 20. 09. 2016 od 20:45 SEČ
Kde: Goodison Park, Liverpool (kapacita: 40 157)
Rozhodčí: Robert Madley