Preview: Manchester City – Everton

14/10/2016 0 Od Javor

Učitel Koeman vs žák Guardiola. První souboj bývalých spolubydlících začíná na hřišti talentovaného padawana.

Staří známí z Barcelony přišli před sezónou k novým týmům a od obou se čekaly a čekají velké věci. Zatím fáze zklamání nepřišla, a tak jsou fandové spokojeni. Citizens vedou tabulku, Toffees si na páté místo a čtyřbodovou ztrátu na prvního také nestěžují.

V reprezentační pauze se léčily šrámy. Koeman tak spokojeně na včerejší předzápasové konferenci konstatoval, že trio Baines, Jagielka a Lukaku se uzdravilo. Lze důvodně předpokládat, že všichni tři nastoupí v základní sestavě. Fit je už i po operaci třísla Gibson, otazník visí nad Lennonem a McCarthym. Ten sice již hrál za reprezentaci, ale zjevně není zcela zdravý a o jeho nominaci k utkání se rozhodne dnes. K dispozici samozřejmě není dlouhodobá trojice absentérů, tedy Bešić, Browning a Pennington. V týmu Citizens určitě nestihne zápas obránce Sagna a nad startem de Bruyneho visí otazník. Ke stavu dalších zraněných plejerů se Guardiola nevyjádřil konkrétně.

Co se týká formy, tak zítřejší domácí zažívají mírně slabší období. V posledním ligovém zápase na Tottenhamu prohráli sice pouze 0:2, ale byli výrazně přehráni a zlepšený výkon v posledních dvaceti minutách nestačil. Navíc v Lize mistrů remizovali na Celticu, tahle ztráta se taky nečekala. Co na tom, že šlo o parádní zápas z obou stran.

Everton si ale taky moc vyskakovat nemůže, co se týká formy. Remíza doma s Crystal Palace, prohra v Bournemouthu, vypadnutí z Ligového poháru doma s Norwichem. Je tedy čas poslat do pekla Dorotu Máchalovou začít sbírat body. Proč ne rovnou na hřišti prvního týmu tabulky, že?

A co k zápasu říká bývalý stoper Evertonu Stones? „Bude to zajímavé. Uvidím staré známé tváře, stále tam mám hodně kamarádů. Měl by to být dobrý zápas a těším se na něj.“

Utkání vysílá přímým přenosem stanice Digi sport 1.

Co: Manchester City FC – Everton FC, 8. kolo Premier League
Kdy: 15. 10. 2016 od 16:00 SEČ
Kde: City of Manchester Stadium, Ashton new road, Manchester, Anglie (kapacita: 55 000)
Rozhodčí: Michael Oliver