Preview: Everton – Swansea

18/11/2016 0 Od Javor

První utkání bývalého kapitána Swans proti svým je zápas proti předposlednímu týmu tabulky. Rozkaz zní jasně: tři body.

Našemu zítřejšímu hostu se opravdu nedaří. V sezóně zvládl vyhrát pouze jednou – v prvním kole v Burnley. Od té doby uhrál v lize již jen dvě remízy a tak kouká spatra pouze na jednoho soupeře – Sunderland, který má stejný počet bodů, tedy pět. Poptávka po bodových importech je tedy velmi vysoká.

To se ale nebude líbit domácím. Ti po skvělém začátku trochu ubrali plyn, ale současná sedmá příčka není úplně špatná. Nicméně chtělo by to lepší výkon než na Chelsea. Neměl by to být problém, ale známe Everton, že?

Manažer Swansea Bob Bradley je již druhým v této sezóně, tragický start odnesl vyhazovem Francesco Guidolin. Ale jediný americký manažer v PL navázal na Itala, a tak ani po čtyřech zápasech neví, jak chutná vítězství. K týmu se v tomto týdnu připojil jako asistent manažera Paul Williams, bývalý šéf lavičky Nottinghamu Forest.

K dispozici pro tento zápas může být už na část zápasu Nathan Dyer, který se vrací po operaci kotníku, ač fyzičku na 90 minut nemá. Trénoval ale celý týden.  S trochou štěstí by mohl být k dispozici i Jefferson Montero, který si v minulém utkání proti Man U zlomil ruku. Má ji v sádře, již začal s tréninkem, zranění určitě není dlouhodobé. Nicméně jeho účast je s otazníkem.

Evertonu se po vyléčení zranění vrací dvojice Baines a McCarthy, stejně jako Gana po odpykání jednozápasového trestu za karty. Ten si naopak odstojí Barry, lze důvodně předpokládat, že to znamená štítovou dvojici Gana-Cleverley. Mezi útočníky jiné změny nečekám, teoreticky by se mohl do základní sestavy na své obvyklé místo levého obránce vrátit právě Baines.

Co: Everton FC – Swansea City AFC, 12. kolo Premier League
Kdy: 19. 11. 2016 od 16:00 SEČ
Kde: Goodison Park, Liverpool (kapacita: 40 157)
Rozhodčí: Martin Atkinson