Preview: Watford – Everton

09/12/2016 0 Od Javor

Na hřišti týmu ze středu tabulky by bylo dobré navázat na posledních 20 minut proti Účkám. Snad výkon týmu moc neovlivní dlouhodobá absence Bolasieho.

Zatímco Pennington se jakožto dlouhodobý marod postupně vrací do tréninku (ale zápasy bude zatím hrát za tým do 23 let), tak jiný k Bešićovi přibyl. A může být hodně špatně – Koeman na dnešní předzápasové tiskové konferenci přiznal, že konžský záložník může zmeškat celý příští rok. To je sice předčasné tvrzení, ale do konce sezóny si již nekopne. Náhrada za něj? Pravděpodobně Deulofeu.

K lepším zprávám patří, že Coleman, který v minulém zápase střídal vynuceně, je v pořádku a měl by zítra nastoupit v základní sestavě. Holgate udělal svým výkonem na manažera dojem, to je jen dobře. Těžko říci, kdo bude hrát ve středu obrany, teoreticky by mohlo dojít na Williamse na lavičce a nasazení dvojice Jagielka – Mori. Uvidíme. Ale co bych viděl nerad, je trojice Barry, Cleverley a Gana v základní sestavě. Watfordu se opravdu není důvod až tak moc bát. Odchovanec Brightonu by v případě nastoupení dorovnal Franka Lamparda na druhém místě v kategorii „počet odehraných utkání v Premier League“.

Watford má problémy s obranou, hrát nemůže kvůli zranění trojice Cathcart, Dja Djedje a Mariappa. Otazník visí nad startem Janmaata s Kaboulem, o jejich startu se rozhodne před zápasem. Jednozápasový trest za vyloučení si odpyká Pereyra. Britos a Behrami se naopak po stopce vrací. A když už jsem u těch milníků, tak pozoruhodný může zítra docílit Deeney. Pokud se trefí, tak to bude jeho stý gól za Watford. Nicméně tohle jeho čekání připomíná to Štruncovo.

Mač vysílá přímým přenosem stanice Digi sport 1.

Co: Watford FC – Everton FC, 15. kolo Premier League
Kdy: 10. 12. 2016 od 13:30 SEČ
Kde: Vicarage Road, Watford (kapacita: 21 577)
Rozhodčí: Anthony Taylor