Preview: Everton – Arsenal

12/12/2016 0 Od Javor

Devátý hostí druhého. Everton je jedním ze dvou týmů, který v posledních pěti ligových zápasech nevyhrál (tím druhým je West Ham United). To je forma kandidáta sestupu….

Ve Watfordu se prohrálo, snad lze chválit Lukaka za dvě vstřelené branky, ale tím to hasne. Špatný výkon, tým je ve srabu, nedaří se manažerovi a hráčům. Plus tedy nasazení McCarthyho na pozici špílmachra pochopil málokdo. Mezitím v týmu do 23 roků pokračuje Niasse v posílání ryb do soupeřových čeřenů…

Arsenal je na tom opačně. Tedy na Chelsea nemá, ta se opravdu hodně zvedla a momentálně tabulce panuje, ale být po třetině soutěže na druhém místě, to není špatné. Několik vrásek ale Wenger přece jen má. Jednak jim los LM přisoudil opět Bayern, druhak disponují Kanonýři početnou marodkou. Z důvodů zranění nemůže hrát osm hráčů, např. Cazorla, Mertesacker a Debuchy. Chybět bude i bývalý stoper Evertonu Mustafi. U Evertonu se zraněná dvojice nemění, stále jí jsou Bešić a Bolasie. A poprvé se povolání do prvního týmu dočkal útočník Calvert-Lewin.

Hodně vypovídajícím číslem o aktuálnosti formy je počet bodů. Z posledních pěti zápasů je skóre zítřejších soupeřů 2:11. Arsenal zkrátka jde do úterního zápasu v pozici favorita. V co mohou doufat karamelky? Že nedostanou pětku.

Utkání vysílá přímým přenosem stanice Digi sport 1.

Co: Everton FC – Arsenal FC, 16. kolo Premier League
Kdy: 13. 12. 2016 od 20:45 SEČ
Kde: Goodison Park, Liverpool (kapacita: 40 157)
Rozhodčí: Mark Clattenburg