Preview: Hull City – Everton

29/12/2016 0 Od Javor

Rok 2016 by bylo dobré zakončit vítězstvím. A kde jinde, než na hřišti posledního týmu tabulky, že?

Jak na tom je náš zítřejší soupeř? V lize špatně. Poslední místo, nejhorší útok v soutěži a jeden bod z minulých pěti ligových zápasů. Evertonian by tedy řekl, že dovoz tří bodů na Merseyside by neměl být problém. Jenže snadné to nebude, domácí hrají o svůj ligový život a jistě nechtěji do silvestrovských oslav jít posmutnělí. Oba potřebují bodovat, jak to tak už bývá. Co se tedy Hullu v této sezóně (aspoň zatím) povedlo? Ligový pohár. Tam postoupil do semifinále a zahraje si proti Manchesteru United.

Toffees již v Ligovém poháru nejsou, ale zaknihovali výhru v Leicesteru. Nikdo se nezranil, zlepšený výkon ve druhé půli korunovala belgická dvojice, každý jednu branku vstřelil. Zkrátka samá pozitiva a sociální jistoty. Barry tak může pokračovat ve stahování Giggsova náskoku v počtu odehraných ligových zápasů.

Kdo si ale nezahraje? Samozřejmě dlouhodobí absentéři, tedy Bešić a Bolasie. I nadále zranění, byť krátkodobě, jsou McCarthy a Stekelenburg. Je tedy jasné, že v brance bude pokračovat Robles a štítová dvojice nejspíš ve složení Barry – Gana. Senegalec odletí na mistrovství Afriky brzy, ale v pondělí proti Southamptonu bude ještě k dispozici. Nu a Ovieda také neuvidíme.

Domácí mají početnější marodku, dlouhodobě mimo jsou Bruce (noha), Hernandez (kýla), Keane, Lenihan, Luer a Odubajo. Zbylá čtveřice má problémy s kolenem, k plnému tréninku se naopak po zranění zad vrátil brankář McGregor.

Utkání vysílá přímým přenosem stanice Digi sport 1.

Co: Hull City AFC – Everton FC, 19. kolo Premier League
Kdy: 30.12. 2016 od 21:00 SEČ
Kde: KCOM Stadium, The Circle, Walton Street, Anlaby Road, Hull (kapacita: 25 400)
Rozhodčí: Jonathan Moss