Preview: Everton – Sunderland

24/02/2017 0 Od Riči

Na Goodison Park zajíždí Sunderland, poslední celek Premier League a mužstvo plné známých tváří vedené Davidem Moyesem, jednoho času zbožně uctívanému v Evertonu.

Skotský rodák se do známého prostředí vrací jako soupeř podruhé a doufá v lepší odpoledne než v roce 2014, kdy s Manchesterem United prohrál 0:2 a dva dny nato byl z Old Trafford vyhozen.

Sunderland se nachází na samém dně anglické nejvyšší soutěže, a i když ho od první nesestupové příčky dělí jen dva body, jeho aktuální ligová forma není příliš lichotivá. Z posledních osmi kol bral body za dvě remízy a jednu výhru.

Moyes na Stadium of Light manažeruje několik bývalých Evertonians, které až na Jacka Rodwella přivedl na vlastní žádost – v létě Stevena Pienaara, Vica Anichebeho a v zimě Joleona Lescotta, Darrona Gibsona, Bryana Ovieda. V sobotu by se měli v základní sestavě objevit Oviedo a Gibson. Rodwell a Lescott nejspíše začnou na lavičce, Pienaar a Anichebe jsou zranění. K dalším marodům Black Cats se řadí Jan Kirchhoff, Paddy McNair, Lee Cattermole, Duncan Watmore. Mezi tři tyče se postaví vyléčený Jordan Pickford, v útoku naopak bude zlobit čtrnáctigólový Jermaine Defoe.

Co se týče zdravotních potíží na straně domácích, převládají dobré zprávy. Fit jsou James McCarthy, Kevin Mirallas i Romelu Lukaku. Třetí jmenovaný patří do základní sestavy, druhý se o ní porve s Lookmanem a první si může zahrát na úkor jednoho z dvojice Davies, Gana. Po víkendu se k tréninku prvního týmu připojí Dominic Calvert-Lewin a v nejbližších týdnech také Muhamed Běšić. Špatnou zprávou je dlouhá rekonvalescence Yanicka Bolasieho, jenž si v roce 2018 nekopne.

Everton potrénoval pět dní v nadstandardních podmínkách v Dubaji a hodlá odčinit čtrnáct dní starou bezbrankovou remízu v Middlesbrough. COYB!

Co: Everton FC – Sunderland AFC, 26. kolo Premier League
Kdy: 25. 2. 2017 od 16:00 SEČ
Kde: Goodison Park, Liverpool (kapacita: 40 221)
Rozhodčí: Stuart Attwell