Barkley má čas do konce sezóny, stanovil Koeman ultimátum

13/04/2017 0 Od Riči

Nizozemský manažer prozradil, že pokud Ross Barkley do konce sezóny nepřijme nabídku nové smlouvu, bude v létě prodán.

Platnost aktuální smlouvy běží Barkleymu do příštího léta. Nabídku na prodloužení mu již Everton položil na stůl, hráč se však k podpisu zatím neodhodlal. „Nejsem součástí jednání, vím ale, že vedení rokuje s jeho agentem,“ řekl Koeman na tiskové konferenci pro utkání s Burnley. „Předložili jsme mu dobrý kontrakt a jeho rozhodnutí potřebujeme vědět do konce sezóny. Na téma jsem s Rossem mluvil před pár týdny. Zmínil se o ambicích hrát Ligy mistrů, odvětil jsem, že mám stejný cíl.

Je jedním z našich klíčových hráčů, odchovanec klubu a místní kluk. V mých očích pro něj neexistuje lepší tým, než je Everton. Všichni vidí rozdíl mezi letošní a loňskou sezónou: směr klubu, nové posily, nový stadion.“

Romelu Lukaku, jiná opora se zaječími úmysly, podle Koemana informoval Everton o svém stanovisku neprodloužit smlouvu, která mu vyprší za dva roky. Lukakova touha po hrání v Lize mistrů je známou věcí a prestižní soutěž by si také rád vyzkoušel Ross Barkley. „Zeptejte se kteréhokoliv hráče a všichni vám odpoví, jak chtějí okusit Ligu mistrů. Soutěž je velkým lákadlem pro hráče, trenéry i fanoušky,“ doplnil manažer.

Ronald Koeman se rovněž zmínil o víkendovém incidentu, kdy Barkley po vítězném zápase s Leicesterem dostal pěstí od neznámé osoby v baru. „V novinách se toho hodně napovídá. Taková situace se může přihodit komukoliv ve městě. Možná si nyní uvědomí, že bar není nejlepším místem k trávení volného času.

Na druhou stranu nevidím žádný problém vyjít si ven, jestliže hráč dodrží stanovená pravidla. Ross nepil, řídil auto. V baru se střetáváte s množstvím lidí různých charakterů, proto podobný incident nelze nikdy vyloučit. I to je jeden z důvodů, proč bydlím mimo město. Ale zpět k tématu. Tato zkušenost může být přínosem, a to je dobře, jelikož člověk se neustále učí.“