Koeman dostane čas napravit nevydařený start

19/09/2017 0 Od Riči

Podle novináře Matta Lawa z britského plátku Telegraph se Ronald Koeman těší důvěře vedení Evertonu, přestože se týmu na prahu nové sezóny nedaří.

Toffees v létě utratili na posilách více než 130 milionů liber. S ohledem na tento fakt manažer Manchesteru United José Mourinho prohlásil, že cílem klubu by mělo umístění v první čtyřce Premier League.

Koemanovo mužstvo je však v tabulce po pěti ligových kolech až třetí od konce. Zvítězilo pouze jednou a při posledních třech prohrách, ač se v nich pokaždé střetlo s aspiranty na titul, inkasovalo devět branek. Nelichotivou formu navíc podtrhuje tříbranková prohra s Atalantou v Evropské lize.

I vzhledem k vyhazovu Franka de Boera z Crystalu Palace po pouhých čtyřech zápasech se napříč fotbalovou scénou začala zpochybňovat Koemanova pozice. Většina britských sázkových kanceláří označila Nizozemce za favorita nejbližšího vyhazovu.

Podle informací Telegraphu ale Farhad Moshiri, vlastník největšího podílu v Evertonu, neuvažuje, že by Koemana propustil. Úspěšný obchodník si je vědom obrovské letní přestavby a svému manažerovi poskytne dostatek času, aby výsledky zlepšil. Na druhou stranu stále požaduje, aby byl splněn letošní cíl kvalifikovat se do evropských pohárů a pokusit se skončit do šestého místa v lize.

Moshiri dobře ví, že i když klub v létě mohutně investoval, nepodařilo posílit všechny žádané pozice. O selhání přivést nového útočníka se napsalo už dost. Angažovat kvalitního zakončovatele se Everton bude snažit během lednového přestupního termínu. Do té doby musí Koeman pracovat se stávajícím kádrem.