EL Preview: Lyon – Everton

02/11/2017 0 Od Javor

Dnes večer se pokusí Everton ve Francii přidat nějakého bratříčka k zatím jedináčkovi. Bez Jagielky, Bainese a Rooneyho, zato s Feeneym. Povede se?

Evropská liga je další soutěž, kde je pohled na tabulku celkem smutný. Zatímco v Premier league ještě nějaké týmy pod sebou, tak tady ne. Poslední místo. A dnes utkání na hřišti papírově nejsilnějšího týmu skupiny.

Nabízí se tak možnost, že by Everton nevzal zápasy EL vážně (stoupání tabulkou v lize je přece jen priorita). To ale Unsworth odmítá a na předzápasové tiskové konferenci prohlásil, že do toho dnes dají naprosto všechno. Už jen kvůli třem tisícovkám fanoušků, kteří do Lyonu přicestovali. Rhino je ale naladěn bojovně a chce zbylé tři zápasy ve skupině vyhrát. Měl by, když za jistých okolností může být Everton již dnes vyřazen. Tak uvidíme.

Lyonu se ve francouzské lize daří. O víkendu se povinnou výhrou nad posledními Métami 2:0 dostal na třetí místo a knihuje též sérii vítězství ve stejném počtu. V lize celkově 11 bodů z 15 možných. Je samozřejmě nutné, aby si obrana dala pozor na Depaye. Zdraví? Slouží velmi dobře, v posledním zápase chyběli pouze Grénier a Mendy. To hosté mají několik dlouhodobě zraněných (Mori, Coleman, Bolasie, Barkley) a účast McCarthyho je s otazníkem. K dispozici nebude ani Keane, který léčí infekci v noze. Stoperská dvojice tak zřejmě nastoupí ve složení Williams (který bude kapitánem) – Holgate.

Utkání vysílá přímým přenosem stanice Nova sport 2.

Co: Olympique Lyonnais – Everton FC, Evropská liga – základní skupina E, 4. hrací den
Kdy: 2. 11. 2017 od 19:00 SEČ
Kde: Groupama Stadium, Lyon (kapacita: 59 186)
Rozhodčí: Orel Grinfeld (Izr.)