Lyon – Everton 3:0

03/11/2017 0 Od Javor

Klepec a vyloučený Schneiderlin = současný Everton v kostce. Naneštěstí.

Jak jsem psal již v preview – trojice Baines-Jagielka-Rooney do Francie vůbec neodletěla, takže dostali šanci jiní. Baningime např. opět v základní sestavě, stejně jako na Chelsea.

Domácí očekávaně začali aktivněji, ale jediným výsledkem byla žlutá karta pro Martinu (která opět hrála v obraně vlevo) za faul na Corneta. První slušná šance pro Everton se urodila v 17. minutě, kdy ji po dobré práci Lennona měl neobvyklý hroťák Sigurdsson, ale netrefil branku. Málem platilo ono okřídlené nedáš-dostaneš. Hlavičku Traorého Pickford jen vyrazil, Mendy naštěstí jen poslal míč podél čáry z dorážky. Lyon pokračoval v tlaku, Rafael byl hodně aktivní, do poločasu ještě musel brankář hostů zlikvidovat ránu Depaye. Těsně před koncem první půle muselo být zasaženo proti střele Traorého, to již nebyla na hřišti Martina, která se zranila a byla vystřídána Bešićem.

Hned z prvního útoku ve druhé půli Everton málem vyrovnal. Lennon připravil šanci Ganovi, ale ten brankáře na čáře neprostřelil. Lyon ale pokračoval v náporu a vynutil si žlutou pro Schneiderlina. Hochovi odpískali faul a rozhodčí mu udělil žlutou kartu za protesty. Další šanci zlikvidoval Pickford, následně po dobré práci Lookmana měl slušnou příležitost na bližší tyči Sigurdsson, ale nezavěsil. A po další střele islandského záložníka těsně vedle to bylo 1:0. Ndombele pěkně přihrál Traorému, kterého nepřekvapivě neustrážil Williams a s prostřelením vyběhnuvšího Pickforda neměl problém. Svůj díl viny má i Schneiderlin, který hodil pěkný, ale naprosto neúčinný skluz.

Domácí navíc brzy zvýšili. Střelu Diaze vyrazil Pickford jen k Depayovi a ten přihrál Aouarovi. Ten se zakončením ke vzdálenější tyči neměl problém – 2:0. Špatné? Bylo ještě hůře. Schneiderlin dostal druhou žlutou kartu za zbytečný faul, takže nedohrál. A nakonec domácí přidali i třetí banán. Depay přehlavičkoval na osmi metrech od branky Holgata a poslal míč k levé tyči – 3:0. Everton tak bude dohrávat zbylé dva zápsy Evropské ligy jen z povinnosti.

P. S. Plést si Lennona se Sigurdssonem, to opravdu vyžaduje velké oční problémy.

Branky: 68. Traoré, 76. Aouar, 88. Depay

ŽK: 78. Rafael, 85. Aouar – 7. Martina, 57. Schneiderlin

ČK: 80. Schneiderlin

Olympique Lyon: Lopes – Rafael, Marcelo, Diakhaby, Mendy – Ndombele (77. Ferri), Tousart – Cornet, Fekir (62. Aouar), Depay – Traoré (69. Diaz)

Everton: Pickford – Kenny, Holgate, Williams, Martina (43. Bešić) – Gana (62.  Calvert-Lewin), Schneiderlin, Baningime – Lennon (72. Vlasič), Sigurdsson, Lookman

Rozhodčí: Orel Grinfeld