The Independent: Watford odmítá pustit Silvu do Evertonu

14/11/2017 0 Od Riči

Jsou to již tři týdny, co byl vyhozen manažer Ronald Koeman a Evertonu se dočasně ujal David Unsworth. Zdá se, že jmenování nového šéfa lavičky bude ještě chvíli trvat.

Podle posledních zpráv britského deníku The Independent se představenstvo Toffees snažilo začít vyjednávat s Watfordem o možném uvolnění manažera Marca Silvy. Hornets však jakékoliv námluvy rázně zatrhli. Přivést čtyřicetiletého Portugalce bude tedy obtížné, zvláště protože jeho kontrakt nezahrnuje žádnou výstupní klauzuli.

Everton si měl interně stanovit Silvu jako hlavního favorita na uvolněný post, v médiích často vzpomínaní Sam Allardyce a Sean Dyche nyní prý nepřipadají v úvahu.

Co je zajímavé, a na tom se shodují i další deníky ve Velké Británii, Silva opětoval zájem Evertonu, vidina stěhování do Goodison Parku ho láká. Nicméně Watford svého manažera nehodlá ztratit už po 12 ligových kolech, pokud ho tak Moshiri a spol. opravdu chtějí, musí do předměstí Londýna poslat velmi štědrou nabídku.

Jim White, novinář s konexemi na Moshiriho, dnes dopoledne ve svém pořadu na rádiu Talksport informoval, že íránsko-britský byznysmen je připraven Watfordu zaplatit za Silvu částku kolem 8,5l milionu liber.

Marco Silva působí na Vicarage Road jenom od léta, během jarní části sezóny 2016/17 vedl Hull City, jenž okamžitě po příchodu pozvedl a s odepsaným mužstvem bojoval do posledních kol o záchranu. Silva sestup nakonec neodvrátil, vysloužil si ale práci ve Watfordu. S ním od úvodu sezóny předvádí líbivý a efektivní fotbal, což prozatím stačí v tabulce na slušné deváté místo.