MS 2018 se může týkat i několika hráčů Evertonu

16/11/2017 0 Od Riči

Ve čtvrtečních ranních hodinách středoevropského času se zaplnilo poslední volné místo na mistrovství světa 2018 v Rusku. Kdo z hráčů Evertonu má šanci se na turnaji objevit?

Na poslední MS v roce 2014 Everton vyslal pětici fotbalistů – Leightona Bainese, Phila Jagielku, Rosse Barkleyho (všichhni Anglie), Tima Howarda (USA) a Kevina Mirallase (Belgie). Členem belgického výběru byl i Romelu Lukaku, který v sezóně 2013/14 hostoval na Goodison Parku z Chelsea. Kmenovým hráčem Toffees se stal až po šampionátu.

Mistrovství světa 2018 se koná v Rusku mezi 8. červnem a 8. červencem. Kvalifikačním sítem neprošla řada favorizovaných celků jako Itálie, Nizozemsko, Chile, USA nebo také Irsko, jemuž Everton tradičně dodává hráče.

Seznam účastníků MS 2018 a potenciálně nominováných hráčů z Evertonu

Rusko

Brazílie

Írán

Japonsko

Mexiko

Belgie: Do národního týmu, který vede bývalý manažer Evertonu Roberto Martínez, stabilně patří Kevin Mirallas. V belgické reprezentaci však panuje tvrdá konkurence a Mirallas si nemůže dovolit vysedávat na lavičce Blues.

Jižní Korea

Saúdská Arábie

Německo

Anglie: Před týdnem si velmi úspěšný debut za Albion připsal Jordan Pickford, v přátelském zápase s Německem se skvělým výkonem zasloužil o bezbrankovou remízu. Místenka do Ruska ho pravděpodobně stejně jako Micheala Keanea, člena širšího kádru, nemine. Naději chová i Ross Barkley, nejdříve se ale bude muset uzdravit a vyřešit svou budoucnost. V případě výborné formy mohou do A-týmu Anglie povýšit Mason Holgate, Ademola Lookman, Tom Davies či Dominic Calvert-Lewin.

Španělsko

Nigérie: Talentovanému Henrymu Oneykuruovi se na hostování v Anderlechtu daří, a tak si vysloužil pozvánku na poslední sraz. Cesta na šampionát pro něj vede jen přes udržení si současné výkonnosti.

Kostarika

Polsko

Egypt

Island: Gylfi Sigurdsson představuje klíčového hráče Islanďanů, jež čeká historická premiéra na mistrovství světa.

Srbsko

Francie: Morgana Schneiderlina od mistrovství Evropy 2016 reprezentační trenér Didier Deschamps opomíjí. Hráčovy letošní výkony potom ani náznakem nedávají Deschampsovi důvod k zamyšlení.

Portugalsko

Uruguay

Argentina: Před vážným zraněním kolena nastupoval v její základní sestavě Ramiro Funes Mori. Obráncův návrat na hřiště se ale předpokládá až kolem dubna, což výrazně snižuje vyhlídky na nominaci.

Kolumbie

Panama

Senegal: Idrissa Gueye se vypracoval v oporu reprezentace a už pomalu vyhlíží prosincový los turnaje. Zcela bez šancí není neúnavný Oumar Niasse, dres Senegalu naposledy oblékl na jaře minulého roku.

Maroko

Tunisko

Švýcarsko: Shani Tarashaj před vážným zraněním pravidelně jezdil na reprezentační srazy. Jestliže ale během jarní části sezóny nebude hrát, ať už v Evertonu, nebo jiném klubu, na léto v Rusku může zapomenout.

Chorvatsko: Dvacetiletý Nikola Vlašić si za svůj dobrý start do angažmá v Evertonu vysloužil nominaci k barážovému dvojduelu s Řeckem, v prvním střetnutí dokonce naskočil na poslední minuty. Protože však pod novým (dočasným) manažerem Unsworthem zatím nedostává příliš herního prostoru, už se v tisku objevily možné spekulace o jeho lednovém přestupu.

Švédsko

Dánsko

Austrálie

Peru