Preview: Everton – Manchester United

31/12/2017 0 Od Javor

Jak na Nový rok, tak po celý rok. Takže zítřejší výhrou nad Účkami nastartujeme úspěšnou osmnáctku, to je jasné.

A je to celkem reálné. Účka si prochází krizí. Není velká, ale tři remízy v řadě, to je dost ztrát. Burnley a hlavně Southampton by měli červenobílí doma porážet. Manažer Mourinho svedl ztrátu dvou bodů se Saints na neodpískanou penaltu v první půli po ruce Jošidy.

Navíc zítřejší hosté počítají ztráty. Opět se zranil Ibrahimović a chybět bude asi měsíc. To víte, zranění kolene není otázka deseti dnů. V první půli proti Southamptonu musel kvůli zranění hlavy střídat Lukaku, takže jeho první start v Goodison Parku od přestupu je s otazníkem. Dále je nejistý start dvojice Smalling a Darmian. Určitě hrát nebude Bailly, který již chybí nějaký ten pátek a trojice Carrick-Fellaini-Valencia spíše také nebude. Kdyby nenastoupil od začátku Lukaku, tak povinnosti hroťáka zřejmě obstará Martial. A v trestu je za faul loktem i Young.

U domácích očekávaně nebude trojice Baines-Coleman-Mori, papírově by se na lavičku mohl posadit Barkley, uvidíme. Sestava bude jistě trochu jiná než včera proti Bournemouthu, při dvou zápasech ve třech dnech je nutné ji protočit. Nabízí se třeba postavení Rooneyho od začátku. Též bude zajímavé sledovat, jakým výkonem Everton zareaguje na první porážku od změny manažera.

Utkání vysílá přímým přenosem stanice Digi sport 1.

Co: Everton FC –  Manchester United FC, 22. kolo Premier League
Kdy: 1. 1. 2018 od 18:30 SEČ
Kde: Goodison Park, Liverpool
Rozhodčí: Andre Marriner