Preview: Tottenham Hotspur – Everton

12/01/2018 0 Od Javor

Spurs doma zrovna nezáří a Evertonu funguje obrana. Mohlo by to stačit na bod.

V sobotním večeru pátý hostí devátého. Everton hraje v této sezóně již jen ligu, takže honí jednoho zajíce. Mohlo by se to odrazit ve zlepšených výkonech, což by znamenalo stoupání tabulkou. Nicméně mírný favorit zítřejšího utkání je jasný – domácí. Chtějí-li karamelky uspět, tak muž s číslem 10, Harry Kane, nesmí projít.

Poslední výhra Evertonu se datuje do pondělního večera v polovině prosince. To porazil Swans 3:1. Od té doby v lize dvě prohry a dvě remízy plus vypadnutí v Anglickém poháru. S dvěma body z posledních čtyř zápasů samozřejmě nikdo není spokojený. Proto by se dovoz bodů z Wembley hodil. Jenže co od Spurs čekat? Když to vypadalo, že se konečně rozjedou, tak je přibrzdila domácí remíza proti West Hamu, což byl rozhodně zápas, kde se očekávala jejich výhra. Že by si na Wembley jako domácí stadion stále nezvykli?

Dobrou zprávou je návrat Gany, v nabírání zápasových a kondičních zkušeností pokračuje (a bude pokračovat) i Bolasie. V plném tréninku je Coleman, ale k zápasu ještě nebude nominován, stejně jako Keane a Baines, kterého stále trápí lýtko. Jeho zranění na noze vyžadovalo stehy. Premiéru si samozřejmě může odbýt nová turecká posila Tosun.

Tottenham bude bez trojice Alderweireld (přitahovač stehenního svalu) – Rose (koleno) a Winks (kotník).

Utkání vysílá přímým přenosem stanice Digi sport 1.

Co: Tottenham Hotspur F. C. – Everton FC, 23. kolo Premier League
Kdy: 13. 1. 2018 od 18:30 SEČ
Kde: Wembley, Londýn
Rozhodčí: Craig Pawson