Funes Mori: Jsem připraven

06/03/2018 0 Od Riči

Ramiro Funes Mori se zotavil z těžkého zranění kolena a podle vlastních slov je připraven naskočit rovnou do základní sestavy prvního týmu.

Levonohý stoper chyběl celý rok poté, co si v březnu 2017 z mezistátního střetnutí za Argentinu odnesl vážné zranění kolena. Dokonce musel následně podstoupit dva chirurgické zákroky.

Po absolvování rekonvalescence získával herní praxi ve výběru Evertonu U23, kterému naposledy včera – v den svých 27. narozenin – pomohl slušným výkonem k výhře 2:0 nad Swansea. V utkání se mimochodem objevil i Davy Klaassen, letní posila za 23,6 milionu liber, pro niž není místo ani na lavičce prvního týmu.

„V posledních týdnech dobře trénuji, a i přetože jsem nehrál za první tým, do zápasového rytmu jsem se dostal díky startům ve výběru U23. Jsem stoprocentně zdráv a připraven nastoupit do sobotního ligového utkání s Brightonem,“ poslal Funes Mori vzkaz nejen manažerovi Allardyceovi.

O možnosti nasadit Funese Moriho musí Allardyce minimálně přemýšlet. Williamsovi totiž začíná třízápasový trest za vyloučení, Keanovi se poslední duel s Burnley nevydařil, Mangalovi pravděpodobně předčasně skončila sezóna kvůli zranění a zbylí dva stopeři Holgate a Jagielka se v poslední době netěší velké důvěře Sama Allardycea.

Argentince žene k návratu do sestavy Toffees především vidina účasti na mistrovství světa. Před zraněním totiž patřil do základní jedenáctky národního týmu a počítat s ním, zdá se, bude i nový trenér Jorge Sampaoli (ve funkci od května 2017), který ho nominoval k březnovým přátelským zápasům v Itálii a ve Španělsku.

Funes Mori působí na Goodison Parku od léta 2015, kdy ho za 9,5 milionu liber vykoupil z River Plate tehdejší manažer Roberto Martínez. Za klub stihl důrazný obránce odehrát 63 zápasů, v nichž vstřelil pět branek. Stávající kontrakt mu vyprší až v roce 2020.