Williams hostuje ve Stoke City

02/08/2018 0 Od Riči

S blížícím se koncem přestupové období lze očekávat zvýšenou fluktuaci v kádru Toffees. Dalším hráčem, který nefiguroval v plánech nového manažera Marca Silvy, je Ashley Williams.

V srpnu 34letého stopera si přivedl na Goodison Park před dvěma lety tehdejší manažer Ronald Koeman, který hledal zkoušenou posilu do středu obrany, a tak neváhal poslat Swansea až 12 milionů liber.

Williams se příchodu do nového působiště téměř okamžitě usadil v základní sestavě a Evertonu v sezóně 2016/17 pomohl ke konečnému sedmému místu v lize.

V debutové sezóně v modrém dresu sice podával průměrné výkony, i tak to ale stacilo, aby přispěl ke zlepšení defenzivní činnosti mužstva, která se v předcházející sezóně pod manažerem Robertem Martínezem prezentovala ve velmi špatném světle.

V sezóně 2017/18 se však potvrdily skeptické hlasy, jež od počátku přestup Williamse odsuzovaly kvůli jeho pokročilejšímu věku. Výrazné zhoršení výkonnosti Evertonu se zrcadlilo s hrou velšského reprezentanta, na jehož adresu byly oprávněně směřovány četné kritické komentáře. Williams, ač několikrát navlékl kapitánskou pásku, představoval přesný opak správného lídra, proto nepřekvapilo, že v závěru ročníku usedával jen mezi náhradníky.

S angažováním nového manažera Marca Silvy a sportovního ředitele Marcela Brandse bylo brzy zřejmé, že stárnoucí a s 70 tisícovým týdenním platem výkonnostně upadající Williams si bude muset hledat nový tým.

Rodák z Wolverhamptonu se stal posilou do druhé ligy sestoupivšího Stoke City. Na Bet365 Stadium odchází v rámci sezónního hostování, je však nepravděpodobné, že se po jeho konci vrátí do Evertonu, protože mu se závěrem letošní sezony exspiruje na Goodison Parku smlouva.

Williams nastoupil za Everton k 73 zápasům a vstřelil tři branky.