Friendly Preview: Everton – Valencia

03/08/2018 0 Od Javor

Liga začíná za týden, takže to znamená, že se o víkendu hrají poslední přípravné zápasy. Na jediný předsezónní zápas doma příletí Netopýři až ze Španělska.

Evertonu se v přípravě nedaří, to víme. Relativně funguje obranná fáze, leč střílení branek jaksi nejde. No a k pozvednutí mysli (či ukončení hnědé můry?) bude sloužit poslední přípravný zápas. Snad se Everton bude prezentovat dobrým výkonem, hlavně směrem dopředu.

Co říci k našemu zítřejšímu soupeři? Tým oslaví v březnu 100 let od svého založení a od roku 1923 hraje svá utkání na téměř padesátitisícové Mestalle. Existují plány na vybudování stadionu Nou Mestalla, ale tím to zatím hasne. Historie? Šestkrát vyhráli titul, sedmkrát španělský pohár. V sezóně 1979-80 vyhráli PVP a o 24 roků později Pohár UEFA. V letech 2000 a 2001 hráli dvakrát finále LM, ale oba mače prohráli. Tehdejší kádr kolem Cañizarese a Mendiety opravdu patřil k evropské špičce. Jejich současná pozice v lize je taková, že za normálních okolností hrají proti Atléticu Madrid o třetí místo. Loňská sezóna taková nebyla, Atlético skončilo druhé a Valencia čtvrtá. Ke známějším hráčům současného kádru patří Simone Zaza či stoper Paulista. A spojení s Evertonem? I Netopýry trénoval jednu dobu Ronald Koeman.

Utkání vysílá přímým přenosem stanice O2 fotbal.

Co: Everton FC – Valencia CF, přípravný zápas
Kdy: 4. 8. 2018 od 16:00 SEČ
Kde: Goodison Park, Liverpool, Anglie