Mirallas minimálně na rok Florenťanem

04/08/2018 0 Od Riči

Kevin Mirallas podruhé v letošním kalendářním roce opouští Everton. 30letý křídelník se pokusí vzkřísit svou kariéru v rodišti renesance.

Belgičan v lednu poté, co přestal být v Evertonu potřebným, zamířil na půlroční hostování do Olympiakosu, odkud právě v roce 2012 zamířil za 6 milionů liber na Merseyside.

Mirallase při návratu v pireuském klubu vítali s otevřenou náručí, čemuž se nelze divit. V ročníku před přestupem do Evertonu totiž Olympiakosu coby nejlepší ligový střelec pomohl k titulu mistra Řecka.

Očekávané znovushledání ale ovoce nepřineslo. Neutěšené výkony Olympiakosu i samotného hráče vyústily k předčasnému ukončení hostování, a tak se Mirallas hlásil v Evertonu ještě před koncem loňské sezóny.

Náladový driblér si místo v prvním týmu Toffees nevysloužil ani pod novým manažerem Marcem Silvou, a tak byl jeho agent nucen rozhodit sítě na přestupovém trhu. Největší zájem nakonec projevila Florentina, osmý celek loňské Serie A, která Mirallase získala na roční hostování za poplatek 445 200 liber a rovněž s opcí na přestup stanovenou na částce 6,2 milionu liber. O detailech transferu informoval uznávaný italský novinář Gianluca Di Marzio.

Mirallas má s Evertonem platnou smlouvu ještě na dva roky s týdenním platem ve výši 70 tisíc liber. Za klub odehrál od roku 2012 celkem 186 zápasů a vstřelil 38 branek, z nichž některé byly výstavní. Trvalé místo v základní sestavě si však nikdy nedokázal vybojovat, i protože se opakovaně dopouštěl disciplinárních prohřešků.