Preview: Everton – West Ham United

15/09/2018 0 Od Javor

Jaromír Soukup by WHU nejspíš uvedl slovy „West Ham je fotbalový klub. V Londýně. Hraje fotbal. Hraje ho špatně“. A měl by pravdu.

Po předposledním týmu tabulky přijíždí předvést své umění na Everton ten ještě horší. V létě se Hammers rozloučili s OFM a přivedli Manuela Pellegriniho, bývalého manažera Realu Madrid a Manchesteru City. Navíc na jejich nabídku kývnul Andrej Jarmolenko, jehož neúspěšná sága o přestupu do Evertonu je čtenářům tohoto webu jistě dobře známa. Kromě ukrajinského záložníka přišel např. Fabianski do branky ze Swansea, Wilshere do zálohy zdarma či obránce Diop za klubový rekord 22 milionů liber z Toulouse.

Ten byl o několik dní později překonán, když Sullivan a Gold vyplázli za příchod Felipe Andersona z Lazia milionů 36. Jenže stačí špatný start a tým se ocitá pod tlakem. 0 bodů a 2 vstřelené branky ve čtyřech zápasech. A tak má tým z Olympijského stadionu pro zítřek jasný imperativ – konečně bodovat!

Domácím se během reprezentační pauzy zvládl zranit Coleman (kotník). Ten tu byl za své výkony dost kritizován, nyní se tedy můžeme přesvědčit o výkonnosti jeho zástupce, Jonjoe Kennyho. Dalšími absentéry jsou Keane (vlasová zlomenina lebky), Jagielka (koleno), Gomes (přitahovač stehenního svalu), Mina (již trénuje, ale na zápas to ještě není) a Richarlison (poslední zápas trestu po vyloučení). Ten dvěma brankami při svém reprezentačním debutu přispěl k vítězství nad Salvadorem 5:0, přičemž první gól zápasu vsítil Neymar z penalty, která byla nařízena právě za faul na hráče Evertonu. K tréninku se naopak vrátila trojice DCL, Walcott a Gana, o jejich nominaci k zápasu se rozhodne před ním. A ke kopání do míče na Finch Farm se vrátil i McCarthy.

Tým bublifukářů ale taky má zdravotní problémy. Kvůli problémům s kolenem nebude dvojice Lanzini a Reid, zraněný kotník nepustí do hry Wilshera s Carrollem. Chicharito je nemocný a jeho účast je s otazníkem.

Utkání vysílá přímým přenosem stanice Digi sport 4.

Co: Everton FC – West Ham United FC, 5. kolo Premier League
Kdy: 16. 9. 2018 od 17:00 SEČ
Kde: Goodison Park, Liverpool
Rozhodčí: Martin Atkinson