Everton – Fulham 3:0

30/09/2018 0 Od Javor

Tradice jsou od toho, aby se dodržovaly. Děkujeme tímto hráčům Fulhamu, že v této moc pěkné záležitosti pokračují.

Ačkoliv manažer Silva veřejně zauvažoval na téma „Richarlison hrotem“, tak se tak nestalo. Brazilec nastoupil na své obvyklé pozici levého křídla, na hrotu se bil Calvert-Lewin. Niassé nebyl ani na lavičce.

Úvodní minuty přinesly snad jen jednu zajímavou věc. Zranil se Fosu-Mensah, takže Christie musel na hřiště neočekávaně brzy. Domácí měli více ze hry, ale bez příležitostí, natož šancí. Serimu byla odpuštěna žlutá karta za loket, tu naopak viděl za faul právě Christie. Jinak se podával opravdu dietní chod. Proto největší šance první půle přišla zčistajasna. Měli ji hosté, ale křídelník Sessegnon trefil naštěstí jen spodní část břevna.

Druhá půle začala penaltou pro domácí, Odoi strčil do Calverta-Lewina, obránce uviděl žlutou kartu. K míči se postavil samozřejmě Sigurdsson – a poslal míč do břevna. Není to poprvé, co hoch nedal, zřejmě by měl Everton hledat novou dvojku ve střílení penalt, když není na hřišti Baines. V 55. minutě byl DCL vystřídán Tosunem, o minutu později viděl Goodison Park první branku. Obrana přízemní centr z brankové čáry odkopla jen před Sigurdssona, ten poslal míč kousek za vápnem z první ke vzdálenější tyči – 1:0! Islanďan pokračoval v aktivitě, ale gólovou smetanu tentokrát slízli jiní. Tentokrát jedna z vůbec nejsnadnějších branek, které lze vůbec dát. Centr zprava na hlavu naprosto nehlídaného Tosuna = snadné zvýšení náskoku – 2:0! Zřejmě jen obrana Fulhamu ví, proč dala Turkovi 3 metry místa a brankář vůbec nešel po míči..

Šance Fulhamu? Snad hlavička Mitroviće, ale vůbec netrefil zařízení. O aktivitě hostů svědčí fakt, že k prvnímu rohu se dostali v 88. minutě. Everton si tak připsal třetí branku v poslední minutě, Sigurdssona našel pěkně Bernard a Islanďanovi obstřel z 15 metrů ke vzdálenější tyči vyšel – 3:0! Následně si evertonská desítka vyslechla ovace vestoje, když ho vystřídal Schneiderlin.

Hosté za celý zápas vůbec netrefili branku, to se pak těžko vyhrává. Nás potěšil výrazně zlepšený výkon ve druhé půli a i na tu efektivitu v zakončení se dalo dívat. P. S. Že by Tosunovi svědčila více role žolíka z lavičky?

Branky: 56. a 89. Sigurdsson, 66. Tosun

Karty: 29. Christie, 51. Odoi, 53. Mitrović

Everton: Pickford – Kenny, Keane, Zouma, Digne – Davies, Gana – Walcott, Sigurdsson (90. Schneiderlin), Richarlison (88. Bernard) – Calvert-Lewin (55. Tosun)

Fulham: Bettinelli – Fosu-Mensah (8. Christie), Odoi, Ream, Bryan – Schürrle, Anguissa, Seri (84. Ayité), Sessegnon – Mitrović, Vietto (64. Cairney)

Rozhodčí: Roger East

Diváci: 38 788