LC Preview: Everton – Southampton

02/10/2018 0 Od Javor

Dohrávka třetího kola Ligového poháru přivádí na Goodison Park Southampton – jeden ze dvou týmů, které již Everton v této sezóně v lize zvládl porazit.

Zatím ostatní kluby již mají třetí kolo Ligáče odehráno, tak Everton hostí doma jeho ouverturu. Zápas byl odložen o týden oproti ostatním, jaksi mimo program.

Domácí kromě přesvědčivé sobotní výhry nad Fulhamem zvládli ještě jednu věc – nezranit se. Manažer Silva tak vybírá ze stejného kádru a nijak netají, že proběhnou v sestavě nějaké změny. Například hlasitě zauvažoval na téma „Bernard v základu“. A další? Nabízí se Stekelenburg do branky, Baines na své obvyklé pozici levého obránce, Dowell na desítce či Niassé na hrotu. Hornby asi ne, včera hrál za třiadvacítku, byť střídal.

A co Saints? Nějak se nedaří, v září získal pruhovaný tým pouhé čtyři body ze dvanácti možných. Výsledkem téhle neformy je páté místo od konce. Do třetího kola Ligového poháru postoupili po výhře 1:0 v Brightonu, doma v lize je ale porazit nezvládli, jen remíza. Doufám tedy, že výsledková mizérie Southamptonu ve stém vzájemném zápase bude pokračovat. Vítěz tohoto utkání hraje příští kolo této soutěže v Leicesteru.

Domácím bude určitě chybět čtveřice Gomes-Coleman-McCarthy-Mina, za hosty nepustí zraněný kotník do hry Longa.

Co: Everton FC – Southampton FC, 3. kolo Ligového poháru
Kdy: 2. 10. 2018 od 20:45 SEČ
Kde: Goodison Park, Liverpool
Rozhodčí: Chris Kavangh