Preview: Leicester City – Everton

05/10/2018 0 Od Javor

Protože jsme si nechtěli zahrát v Leicesteru osmifinále Ligového poháru, tak si tam aspoň zítra odbudeme ligovou povinnost.

Opětovné brzké vypadnutí ve třetím kole Ligového poháru je problém. Kritici vyčítají Silvovi příliš mladou sestavu, ale ten to odmítá. Faktem je, že úspěch v LP je nejkratší a nejsnadnější cesta k evropským pohárům pro současný Everton (a nejen pro něj). Kvalifikovat se z ligy do LM či skrze Anglický pohár do EL by samozřejmě bylo skvělé a hezké, ale není to reálné.

Toffees tedy v sobotu předvedou, o co fanoušci Leicesteru na konci tohoto měsíce přijdou. Lišky jsou na tom v tabulce trochu lépe, navíc tým vedený kanonýrem Vardym a brankářem Schmeichelem vyhrál poslední tři zápasy. Současné osmé místo je asi reálným zhodnocením kvalit jejich kádru, navíc před Man U. Ale zase třeba za Bournemouthem a Watfordem. A proč se týmu z rodiště Garyho Linekera tolik daří? Zřejmě to bude i celkem zdravým kádrem, zítra určitě nebude pouze dvojice Gray (kotník) a James (ještě nedostatečná kondice po zranění achillovky). A kdože se bude na Everton výslovně těšit? Nepochybně Vardy, 6 golů ve stejném počtu ligových zápasů je toho jasným důkazem. Ale pozor si obrana musí dát i na nebezpečného Iheanacha či štírka Okazakiho.

Manažer Silva měl na předzápasové tiskové konferenci dobré zprávy. Coleman, Gomes, McCarthy a Mina by měli být k dispozici již po reprezentační přestávce,  budou tedy moci za dva týdny v neděli čelit Crystalu Palace. A dokonce se prý uvažuje i o povolání Vlašiće ze širé dálné Rusi, který ze tři gólů CSKA Moskva v LM dva vsítil a na jeden nahrál. Vstřelit vítězný gól Realu se nepovede každý den, zkrátka jde o povedené hostování chorvatského plejera. A zjevně je spokojenost i s výkony Bernarda, zítra může nastoupit v základní sestavě karamelek.

Utkání vysílá stanice Digi sport 4 zítra ze záznamu ve 20:30.

Co: Leicester City FC – Everton FC, 8. kolo Premier League
Kdy: 6. 10. 2018 od 16:00 SEČ
Kde: King Power Stadium, Leicester
Rozhodčí: Andre Marriner