Preview: Everton – Brighton & Hove Albion

03/11/2018 0 Od Javor

Po zakolísání v minulém kole je čas vrátit se do vítězných kolejí. Ale…

Ač se na Old Trafford prohrálo, tak za výkon se Everton stydět nemusí. Je potěšující vidět, že i když se prohraje, tak tým zahraje slušně. V blízké budoucnosti se to bude moc hodit, počínaje příštím týdnem nás čeká série tří těžkých zápasů venku (Chelsea, RS, Manchester City). Snad na ně bude k dispozici převážně zdravý kádr.

A ve formě jsou i dnešní hosté. Říjen Brightonu opravdu vyšel, po výhrách nad Wolverhamptonem, Newcastlem a West Hamem se vyšplhal na 11. místo. Goodison Park tak dnes uvidí souboj týmů ze středu tabulky, které jsou navíc ve formě. Mohl by to tedy být pěkný zápas.

Marco Silva má trochu dilema. Jednak na stoperu a druhak na křídle. S výkony Walcotta panuje nespokojenost, nabízí se tak jeho posazení na lavičku náhradníků. Možným řešením je přesun Bernarda doprava, čímž by se uvolnilo místo vlevo pro Richarlisona. A na hrotu by se mohl bít Tosun. DCL a Lookman by tak plnili roli žolíků z lavičky. Co se týká obsazení stoperské dvojice, tak by mohl debut zažít Mina, bylo by dobré zkusit něco nového, protože příští týden na Chelsea nemůže hrát Zouma. Pozice Keane není ohrožena. Když už jsme u stoperů, tak v základní sestavě hostů by neměl na této pozici chybět bývalý hráč Evertonu Duffy.

Oba týmy jsou velmi zdravé, Evertonu budou chybět obránci Kenny a Jagielka, zranění jsou v obou případech lehká. Brighton vykazuje větší ztrátu, zraněný kotník nepustí do hry útočného záložníka Grosse a kolega ze zálohy Propper taky ještě nedoléčil nohu.

Co: Everton FC – Brighton & Hove Albion FC, 11. kolo Premier League
Kdy: 3. 11. 2018 od 16:00 SEČ
Kde: Goodison Park, Liverpool
Rozhodčí: David Coote