Preview: Everton – Watford

09/12/2018 0 Od Javor

Po zbytečných ztrátách z posledních dvou zápasů je konečně čas vyhrát. A farma Udine (Matěj Vydra o tom ví své) zrovna nenahání strach.

Stručná historie neuškodí. Watford FC letos oslavil 120 let, vznikl sloučením klubů West Herts a Watford St. Mary’s. Nejslavnější období se pojí celkem jednoznačně s prvním působením Grahama Taylora, který zvládl za pět let postoupit ze čtvrté ligy do první a tam jako nováček skončit druhý. Za všechny hráče tehdejšího kádru připomeňme aspoň Johna Barnese, který si pomýleně vybral při odchodu špatný klub. A finále Anglického poháru v roce 1984 taky dopadlo dobře.

Jaká je současnost? To záleží na tom, zda jde o formu nebo o tabulku. V té jsou červenočerní na 13. místě, což je na ně mírně nadprůměrný výkon. Ale ta forma… Z posledních pěti zápasů získali pouze jeden bod za remízu v Southamptonu. Což o to, s Manchesterem City prohrává každý (i když londýnští modří s tímto tvrzením nesouhlasí), ale pro klidnou záchranu by se v Newcastlu prohrávat nemělo. A jaké jsou vzájemné vztahy mezi Evertonem a Watfordem? Chladné, odchod Silvy (jeho první zápas proti Watfordu od přestupu) nám nemůžou zítřejší hosté stále zapomenout. O to více se nám prodražil nákup Richarlisona. Na téma Richarlison hezky pohovořil na oficiální stránce klubu kapitán Deeney, který pochválil stadión i klub (v Goodison Parku v lize debutoval).

Co se týká zdraví, tak nejsou u karamelek žádné novinky, otazník visí pouze nad Schneiderlinem. Jeho přítomnost na lavičce (základní sestava určitě ne) je možná. Watfordu bude chybět Capoue, který si odpykává trest za vyloučení v Leicesteru. Ze svých zranění se již vykřesali Hughes a Peñaranda, druhý jmenovaný může usednout na lavičku po boku Janmaata s Cleverleym, který spolu s Deulofeuem zná Goodison Park dobře zevnitř.

Utkání vysílá přímým přenosem stanice Digi sport 4.

P. S. Zatímco mocný Everton si odvezl ze Stamford Bridge bod, tak šejkova hračka ani nevstřelila gól. Co z toho vyplývá? Že až v sobotu vyhraje Everton v modré části Manchesteru kriketovým skóre, tak byste neměli v Bratislavě chybět.

Co: Everton FC – Watford FC, 16. kolo Premier League
Kdy: 10. 12. 2018 od 21:00 SEČ
Kde: Goodison Park, Liverpool
Rozhodčí: Kevin Friend