Davies zcela určitě neodejde na hostování

17/12/2018 0 Od Riči

Manažer Marco Silva odmítl spekulace, že by Tom Davies odešel v druhé polovině sezóně na hostování. Dvacetiletý střední záložník prý i přes menší herní vytíženost zůstává důležitým členem kádru. Odlišná situace však panuje ohledně nejbližší budoucnosti Masona Holgatea a Kierana Dowella.

Davies v aktuálním ročníku odehrál devět soutěžních zápasů, ovšem mezi posledním v sobotním utkání s Manchesterem City a předposledním vysedával na lavičce celé dva měsíce, a tak se zákonitě vyrojily spekulace o jeho dočasném odchodu. Ty však portugalský stratég rázně popřel: „V žádném případně. Nemožné. V žádném případě.

Tom je součástí našeho kádru. Osobně ho považuji za důležitého hráče a stejně smýšlí všichni v klubu. Představuje současnost a budoucnost Evertonu.

Vím, že v posledních duelech nenastupoval, není to ale jeho chyba. Důvodem je, že hráči na jeho pozici podávají dobré výkony. Když jsem se poprvé rozhodl ho v základní sestavě (utkání s Crystalem Palace) nahradit Andrem Gomesem, Tomovy výkony se zlepšovaly.

V předcházejícím zápase s Leicesterem se mu dařilo, neposadil jsem Toma na základě jeho výkonů, ale z taktických důvodů. Předpokládal jsem, že Crystal Palace bude praktikovat určitý způsob hry, což se nakonec potvrdilo.

Tom tvrdě pracuje a je připraven nastoupit, pokud tak rozhodnu.“

Mnohem pravděpodobnější variantou je hostování jiných mladých hráčů – Masona Holgatea a Kierana Dowella. Holgate patřil do základní sestavy od začátku sezóny do září, s aklimatizací letních posil Zoumy a Miny byl ale vytlačen až na tribunu. O 22letého obránce údajně stojí některé týmy z dolních pater Premier League a také přední mužstva z druhé ligy.

Dowell dokonce v letošní ligovém ročníku neodehrál ani minutu a v nabité konkurenci si jediné dva starty připsal v Ligovém poháru. Jeho jméno se v médiích notně skloňuje se skotskými Rangers a navíc manažer glasgowského celku Steven Gerrard vysekl Dowellovi veřejnou poklonu: „Kierana velmi obdivuji, viděl jsem mnoho jeho zápasů. V současnosti je ale hráčem Evertonu, takže více říct nemohu. Každopádně ano, jsem jeho obdivovatelem.“