Millwall – Everton 3:2

27/01/2019 0 Od Javor

Hosté asi hodně chtěli dvoutýdenní pauzu v únoru. A tak si ji brankou inkasovanou v nastavení zařídili.

Sestava nijak překvapivá nebyla, vedle Keana nastoupil Mina, zřejmě v rámci pravidelné rotace se Zoumou. Povinnosti hroťáka tentokrát obstarával DCL a ve vytlačování Walcotta na lavičku pokračoval Lookman.

Millwall začal utkání mírným tlakem, ale bez šancí. Ani jeden soupeř toho druhého nijak nepřehrával, Everton měl příležitost po špatném vyběhnutí domácího brankáře, ale obránce zvládl míč odkopnout. Aktivitu směrem dopředu předváděl Richarlison, který tentokrát hrál na své obvyklé pozici. Leč ani on nedostal spoluhráče do nějaké šance. A tak si vzal zakončení na starost sám. Převzal přihrávku 10 metrů za velkým vápnem, otočil se s míčem a napřáhl. Výsledkem byla střela, kterou brankář domácích přes vlastního stínícího obránce nemohl vidět a pod tělem mu prošla do branky – 0:1! Domácí odpověděli okamžitě. Trestňák z půlky prodloužil hlavičkou Cooper na Gregoryho a ten druhou hlavičkou pod břevno přehodil Pickforda, čímž srovnal –  1:1. Souboj se střelcem branky prohrál Digne. To byl nečekaně zajímavý konec jinak dietní první půle.

Do druhé části přišel na hřiště Zouma a odešel Mina. Celý zápas pršelo, na začátku druhé periody to ještě zhoustlo. Postupem času ale Everton převzal iniciativu a dočkal se vedení. To již byl na hřišti Tosun, když vystřídal neefektivního Calverta-Lewina. A právě Turek zavěsil, když hezky zpracoval přihrávku Richarlisona a střelou ke vzdálenější tyči nedal brankářovi šanci – 1:2! Ale i nyní bylo srovnáno hned. Obrana nedokázala odkopnout míč po trestňáku, střela z malého vápna trefila do ruky Coopera a od ní se míč odrazil do prázdné kysny. Rozhodčí přinejmenším spornou branku uznal – 2:2.

A poslední čtvrthodina? Fotbal bez šancí, Skalák šel na hřiště v 87. minutě. A Millwall rozhodl o svém vítězství v nastaveném čase, nepřekvapivě opět po neubráněném trestňáku. Míč se po dvou zvláštních dotecích odrazil na malé vápno k levému obránci domácích Wallacovi a ten si se zakončením věděl rady – 3:2. Everton tedy do 12. května bude hrát jeden zápas týdně – a to ligu.

Je celkem zjevné, že nefunguje především obranná část hry. Není systém. Jestlipak si Brands stále ještě myslí, že cílem je v lednu nenakupovat?

Branky: 45+1. Gregory, 75. Cooper, 90+5. Wallace – 44. Richarlison, 72. Tosun

Karty: 68. Wallace – 76. Gana, 76. Tosun

Millwall FC: Archer – Wallace, Cooper, Hutchinson, Romeo – Ferguson (89. Morison), Williams, Leonard, Tunnicliffe, O´Brien (87. Skalák) – Gregory (90+6. Pearce)

Everton FC: Pickford – Coleman, Keane, Mina (46. Zouma), Digne – Gomes, Gana – Lookman (79. Walcott), Richarlison, Sigurdsson – Calvert–Lewin (65. Tosun)

Rozhodčí: Michael Oliver

Diváci: 16 354